Cancan ultimă oră

Cătălin Botezatu rupe tăcerea! Dezvăluiri din pușcărie

Publicat: 30 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Cătălin Botezatu se bucură de un real succes atât în România, cât și în plan internațional, dar viața l-a pus greu la încercare în urmă cu un an, când a fost diagnosticat cu cancer. Cea mai mare lovitură primtiă de designer a fost atunci când a ajuns în spatele gratiilor, unde a fost și la un pas să se sinucidă.

Cătălin Botezatu a fost arestat în Italia acum 25 de ani pentru bancrută frauduloasă, fiind încarcerat într-o închisoare de maximă siguranță, alături de cei mai temuți criminali și infractori.

Într-un interviu acordat recent, designerul a vorbit deschis despre motivele pentru care a fost arestat, dar și despre calvarul trăit în spatele gratiilor, probleme pe care, însă, a reușit să le depășească în timp. După câteva luni de detenție, autoritățile italiene l-au extrădat și așa a ajuns la Penitenciarul Rahova, unde a fost coleg de celulă cu Miron Cozma și eliberat pe 14 martie a lui 1997.

„Am stat într-o închisoare de maximă siguranță, cu cei mai mari infractori și mafioți ai Italiei. Am stat în celulă cu un mafiot condamnat pe viață. Era privilegiat, stătea într-un halat de mătase, fuma trabuc, vorbea la telefon. Îmi povestea în fiecare seară despre crimele pe care le-a făcut, cu o nonșalanță extraordinară. Jur că ceea ce am văzut acolo este la fel cu ceea ce vezi într-un film de acel gen”, a mărturisit Cătălin Botezatu.

Nimeni nu se aștepta la asta. Ce studii are Cătălin Botezatu

Cătălin Botezatu este unul dintre cei mai cunoscuți creatori de modă din România, iar numele lui cântărește greu în lumea fashion-ului internațional. Chiar și așa, nu mulți sunt cei care cunoscut ce studii are, de fapt, designer-ul. Încă de la vârsta de 15 ani, Cătălin Botezatu s-a arătat atras de modă, direcție în care părinții săi l-au îndrumat și l-au susținut. La 22 de ani, designer-ul a fost model pentru casa de modă Venus, condusă de Zina Dumitrescu și ulterior, a câștigat premiul pentru „Cel mai bun manechin al anului în Europa”.

În 1986, când avea doar 20 de ani, Cătălin Botezatu a început cursurile Institutului European de Modă, în Milano. Designer-ul a fost ales de Gianni Versace să lucreze câteva luni în atelierele sale de modă, fiind și momentul în care și-a făcut un nume în industria fashion.

„Viața mea de dincolo de reflectoare nu există, pentru că din 24 de ore, 20 de ore le muncesc. Am înțeles că nu poți să ai și una și cealaltă, adică și o viață personală, asta înseamnă și fericire, și succes. Am ales succesul, am ales cariera, sunt un carierist și atunci m-am sacrificat. Și nu de alta, dar pentru mine noțiunea de fericire rămâne o noțiune de dicționar.

Este efemeră, este trecătoare, este un lucru de moment, de stare, pe care o regăsești din când în când, te regăsești în ea din când în când. Aș fi ipocrit să spun că am fost fericit de-a lungul anilor așa linear, nu. Am avut doar momente. Chiar dacă pare că pot avea pe orice și pe oricine, nu e chiar așa. Trecând anii, devii mai selectiv, devii mai profund și atunci pretențiile cresc” a mărturisit Cătălin Botezatu.

Adauga un comentariu