Actualitate

Catastrofă feroviară în India: numărul celor morți atinge cote dramatice. S-a declarat zi de doliu național – VIDEO

Publicat: 03 iun. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Catastrofă feroviară în India numărul celor morți atinge cote dramatice. S-a declarat zi de doliu național - VIDEO
A fost organizată o amplă operaţiune de căutare şi salvare, la care au participat sute de pompieri şi poliţişti, precum şi câini

Cel puţin 233 de persoane au fost ucise şi 900 au fost rănite în urma coliziunii a două trenuri de pasageri în statul indian Odisha, a declarat sâmbătă un oficial guvernamental, relatează Reuters, citat de news.ro. Se aşteaptă ca numărul morţilor în urma accidentului de vineri să crească, a declarat pe Twitter secretarul şef al statului, Pradeep Jena.

El a adăugat că peste 200 de ambulanţe au fost chemate la locul accidentului din districtul Balasore din Odisha şi că au fost mobilizaţi 100 de medici suplimentari, pe lângă cei 80 care se aflau deja acolo.

S-a declarat zi de doliu național în India

Sâmbătă dimineaţa devreme, imagini video ale Reuters arătau cum agenţii de poliţie mutau cadavrele acoperite cu pânze albe de pe şinele de cale ferată. Imagini video de vineri arătau salvatorii urcând pe unul dintre trenurile distruse pentru a găsi supravieţuitori, în timp ce pasagerii cereau ajutor şi plângeau. Coliziunea a avut loc vineri, în jurul orei locale 19:00, când trenul Howrah Superfast Express, care circula de la Bangalore la Howrah, în Bengalul de Vest, s-a ciocnit cu Coromandel Express, care circula de la Kolkata la Chennai.

Autorităţile au oferit mărturii contradictorii cu privire la care tren a deraiat primul pentru a se încurca cu celălalt. Ministerul Transporturilor a declarat că a iniţiat o anchetă privind incidentul.
Deşi secretarul-şef Jena şi unele rapoarte media au sugerat că un tren de marfă a fost, de asemenea, implicat în accident, autorităţile feroviare nu au comentat încă această posibilitate.

A fost organizată o amplă operaţiune de căutare şi salvare, la care au participat sute de pompieri şi poliţişti, precum şi câini. Echipe ale Forţei Naţionale de Răspuns la Dezastre au fost, de asemenea, la faţa locului.

Vineri, sute de tineri s-au aliniat în faţa unui spital guvernamental din Soro, în Odisha, pentru a dona sânge. Potrivit Căilor Ferate Indiene, reţeaua sa facilitează transportul a peste 13 milioane de persoane în fiecare zi.

Ministrul şef al Odisha, Naveen Patnaik, a declarat o zi de doliu de stat pe 3 iunie, în semn de respect faţă de victime.

Adauga un comentariu