Stiri medicale

Cantitatea maximă de hotdogi pe care un om o poate mânca în 10 minute

Publicat: 19 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cantitatea maximă de hotdogi pe care un om o poate mânca în 10 minute
Cate hotdog-uri poate mânca omul în 10 minute

Cati hotdogi poate mânca omul în 10 minute? Este in natura umană să ne testăm limitele fizice, dar unii dintre noi au dus acest impuls la extrem. Sportivii petrec mult timp din viața lor supunandu-și corpul la diverse limite. Și se pare că mâncarea nu face excepție.

Celebrul concurs de mâncat hotdogs de la Insula Coney Island de la Nathan este bătălia supremă a burticii, iar câștigătorii s-au apropiat mult de atingerea limitelor absolute ale performanței intestinului uman, potrivit unui nou studiu.

Realizate de fiziologul și fizioterapeutul James Smoliga, cercetările arată că acești mâncători „de elită” foarte bine pregătiți sunt, teoretic, capabili să înghită 84 de hotdogs în doar 10 minute.

Cate hotdog-uri poate mânca omul în 10 minute?

Joey Chestnut deține în prezent recordul la 75 de hotdogs, pe care l-a stabilit anul acesta într-o competiție organizata prin distanțare socială cu despartitori din plexiglas.

Smoliga, care lucrează de la High Point University din Carolina de Nord, susține că mâncătorii de hotdog competitivi au inregistrat un avans mult mai mare de-a lungul anilor in comparatie cu alți sportivi.

Având la dispoziție datele istorice din 39 de editii de pe site-ul concursului ”Nathan’s Hot Dogs”, Smoliga a folosit modele deja consacrate privind plasticitatea intestinului pentru a determina cei mai mulți hotdog-uri pe care un om le-ar putea consuma în termen de 10 minute.

Cercetatorul a observat că numărul de hot-dogi mâncați de câștigători a crescut vertiginos, de la 10 în 1980, la 75 în acest an. Studiul efectuat atrage atenția ”mâncătorilor amatori” să nu încerce așa ceva acasă, pentru că ar putea avea consecințe grave asupra sănătății lor. ”S-ar putea sufoca sau să își distrugă stomacul”, a explicat Smoliga.

Abilitatea de a ingera rapid cantități mari de alimente este una care necesită antrenament. Studiul a fost publicat în Biology Letters.

Adauga un comentariu