Local

Câte locuri mai sunt libere la ATI în spitalele suport Covid-19 din Iași. Bilanțul deceselor persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 711

Publicat: 06 apr. 2021
monitor de monitorizare a bătăii inimii
În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 4 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 747

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 06 aprilie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 39488 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 157 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă). În ultimele 24 de ore, la nivelul judetului Iasi au fost efectuate 1286 teste.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore au fost externate 55 persoane.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 6 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 711.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile au realizat 62 de recoltări la domiciliu, după cum urmează: 52 realizate de DSP Iași și 10 de SAJ Iași.

În cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 148489 de vaccinări. Din acest numarul total de persoane vaccinate, 87089 au fost vaccinate cu doza I si 61400 cu doza II. Pe data de 05 aprilie 2021 au fost vaccinate 1694 de persoane. Mentionam ca 310 de persoane au primit doza I și 1384 de persoane au primit doza a II-a. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 282 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 06 aprilie 2021, sunt ocupate 428 de paturi din care 64 sunt paturi ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI

 • 9 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
 • 7 paturi ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie
 • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
 • 4 paturi ATI la Spitalul de Recuperare
 • 6 paturi ATI la Spitalul CF Iasi
 • 19 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
 • 13 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

În momentul de faţă mai sunt libere 2 paturi ATI:

 • 1 paturi ATI la Spitalul de Recuperare
 • 1 pat ATI la Spitalul CF Iasi

În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 134 de paturi:

 • 13 paturi la Spitalul de Boli Infecţioase
 • 1 pat la Spitalul de Pneumoftiziologie
 • 20 paturi la Spitalul de Recuperare
 • 42 paturi la Spitalul C.F Iaşi,
 • 12 paturi la Spitalul Militar
 • 46 paturi la Spitalul CF Paşcani

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate paturile ATI.

7 bolnavi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt  ocupate paturile ATI.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 06 aprilie 2021, un număr de 2262 de persoane se află în izolare, iar 1428 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 39556 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 40295 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat

Conform Hotărârii nr. 21 din 02 aprilie 2021, măsurile de carantina intra în vigoare pentru persoanele care sosesc în România din Muntenegru, Andorra, Cehia, Luxemburg, San Marino, Slovenia, Serbia, Suedia, Olanda, Cipru, Slovacia, Estonia, Monaco, Austria, Italia, Polonia, Africa de Sud, Aruba, Franta, Brazilia, Liban, Malta, Bahrain, Chile, Belgia, Uruguay, Macedonia de Nord, Kuweit, Republica Moldova, Ungaria, Palestina, Iordania, Seychelles, Kosovo, Bulgaria, Paraguay, Teritoriul Insulelor Wallis si Futuna, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Bosnia and Herzegovina, Letonia și Curacao.

Lista actualizată poate fi consultată pe pagina de internet a Institutului Naţional de Sănătate Publică, la link-ul www.cnscbt.ro.  

Adauga un comentariu