Boli si tratamente

Câte nopți poți dormi în aceeași pijama?

Publicat: 22 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Câte nopți poți dormi în aceeași pijama
Cu toții purtăm anumite organisme care pot fi dăunătoare sănătății

Ar trebui să vă spălați pijamalele în fiecare zi sau să le puteți purta câteva nopți la rând pentru a dormi? Și dacă da, cât timp o puteți face fără a vă afecta sănătatea? Câte nopți poți dormi în aceeași pijama? Iata ce spun experții!

Va spălați pijamalele în fiecare zi? Unii o fac, dar mulți amână această sarcină. Deci, vă puneți sănătatea în pericol dacă le schimbați doar o dată pe săptămână? Utilizatorii site-ului britanic Mumsnet au fost întrebați despre această problemă.

Constatare: există cu adevărat oameni care își spală hainele de noapte în fiecare zi, conform mărturiilor utilizatorilor site-ului pentru părinți. Motivul? Mulți oameni se culcă fără să se spele noaptea, preferând să facă duș dimineața. Totuși, adorm în pijamale îmbibate în sudoarea din ziua precedentă.

Femeile așteaptă 17 nopți pentru a-și schimba pijamalele

Câte nopți poți dormi în aceeași pijama? Un sondaj realizat în 2015 de compania de saltele Ergoflex pe 2.500 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani a constatat că bărbații așteaptă în medie 13 nopți pentru a-și schimba pijamalele, în timp ce femeile petrec 17 nopți în aceleași haine nocturne.

La întrebarea companiei despre motivele întârzierii spălării, 41% dintre femei și 50% dintre bărbați au spus că, dacă nu le miroseau pijamalele, nu puteau observa de ce ar trebui spălate!

Avem pe noi microbi potențial dăunători

„Cu toții purtăm anumite organisme care pot fi dăunătoare sănătății, dar numai dacă le găsim într-un loc greșit”, spune profesorul Sally Bloomfield, președintele Forumului Științific Internațional pentru Igiena Acasă (IFH), potrivit femmeactuelle.fr.

Acestea pot fi bacterii ale pielii, dintre care una este Staphylococcus aureus, o cauză frecventă a infecțiilor pielii, organisme fungice precum cea responsabilă pentru piciorul atletului, bacteriile fecale, cum ar fi E.Coli, care uneori provoacă tulburări de stomac și drojdii, care pot declanșa afte.

Dormi gol!

Idealul, potrivit lui Sally Bloomfield? Dormi gol! Pentru purtătorii de îmbrăcăminte de dormit, ea recomandă spălarea pijamalelor și a cearșafurilor aproximativ o dată pe săptămână.

Amintiți-vă că unele persoane sunt mai vulnerabile la infecții, în timp ce altele prezintă un risc mai mare de a transporta bacterii periculoase pentru sănătate și, prin urmare, de a le transmite. Dacă locuiți cu copii mici sau dacă cineva cu care locuiți este bolnav, spălați-vă lenjeria de pat și pijamalele mai des!

Risc mai mic pentru sănătate la persoanele singure

Câte nopți poți dormi în aceeași pijama daca esti o persoana singura? Persoanele singure, pe de altă parte, sunt mai puțin expuse riscului dacă își păstrează pijamaua mai mult timp

„Cu cât pijamalele sunt mai murdare, cu atât este mai probabil ca bacteriile să treacă din intestin în tractul urinar, de exemplu. Nu poți spune că este sigur, dar este relativ scăzut”. Există, totuși, problema igienei personale de luat în considerare. Lenjeria și pijamalele tale vor începe să miroasă și să se simtă neplăcute dacă nu le speli regulat”, potrivit expertului.

Îmbrăcămintea trebuie spălată la 60°C sau 40°C cu un produs care conține înălbitor activ de oxigen, pentru a elimina și distruge bacteriile. Nu vă supraîncărcați mașina de spălat: ați putea răspândi bacterii pe alte țesături.

Adauga un comentariu