Local

Câte persoane se află în izolare la domiciliu pe raza județului Iași

Publicat: 10 iun. 2020
Persoane izolate la domiciliu și carantinate în spațiile special amenajate
Câte persoane sunt izolate la domiciliu pe raza județului Iași

Câte persoane se află în izolare la domiciliu pe raza județului Iași. Direcția de Sănătate Publică Iași transmite miercuri, 10 iunie 2020, situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19.

Câte persoane se află în izolare la domiciliu pe raza județului Iași

Un număr de 4.510 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate pe raza județului Iași. Dintre cele 4.510 persoane, 187 au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare. De asemenea, în carantină în spațiile special amenajate se află doar 26 de persoane.

„Conform ultimelor centralizări, un număr de 26 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate. În momentul de față, la nivelul judeţului Iaşi, sunt înfiinţate 2 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 2 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.”, potrivit Direcției de Sănătate Publică Iași.

Alte măsuri instituționale

Printre măsurile instituționale se pot enumera acțiunile structurilor IPJ și IJJ. Inspectoratul de Poliție Județean și Inspectoratul Județean de Jandarmi au efectuat un număr de 967 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite.ISU a efectuat 14 misiuni, din care: 4 misiuni transport către spațiile de carantină, o misiune transport către spațiile de izolare, 5 misiuni decontaminare biologică și 4 alte misiuni specifice.

Inspectoratul de Poliție Județean a efectuat 155 misiuni specifice.

Inspectoratul Județean de Jandarmi a efectuat 20 misiuni, din care: 4 misiuni de patrulare auto, 4 misiuni de pază la spațiile de carantină, 6 misiuni în cooperare cu IPJ și 6 alte misiuni specifice.

Serviciul de Ambulanță Județean a executat 158 misiuni, din care: 59 misiuni de transport către unități spitalicești, 3 misiuni de transport către spațiile de carantină, 2 misiuni transport către spațiile de izolare, 12 misiuni de transport probe biologice, 74 decontaminări biologice și 8 alte misiuni.

Ministerul Apărării Naționale a efectuat șapte misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 7 militari și un mijloc auto.

DSP a efectuat 52 misiuni, din care: 20 misiuni de inspecții la centrele de carantină și 32 misiuni specifice (machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale).

196 noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus

Până astăzi, 10 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.945 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.103 au fost declarate vindecate și externate.

Pe raza județului Iași au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus 678 persoane.

Totodată, până acum, 1.360 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov, Harghita, Tulcea și Buzău, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 196 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 150 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.212 de  persoane. Alte 99.349 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Adauga un comentariu