Local

Câteva zile de foc, la Iași! Polițiștii vor acționa în mai multe zone din județ, în cadrul unei campanii derulate la nivel național

Publicat: 06 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Câteva zile de foc la Iași Polițiștii vor acționa în mai multe zone din județ în cadrul unei campanii derulate la nivel național
Polițiștii vor acționa în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente grave

Polițiștii din Iași vor fi prezenți în trafic în aceste zile. Astfel, timp de câteva zile, polițiștii vor acționa în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente grave. Se va acționa pentru combaterea abaterilor săvârșite de către căruțași și bicicliști, iar joi, pe 9 septembrie 2021, vor fi instituite filtre pentru verificarea legalității transportului de marfă și persoane și pentru combaterea nerespectării regulilor de trecere la nivel cu calea ferată

Polițiștii din Iași vor fi prezenți în număr mai mare în trafic. În perioada 6 – 12 septembrie 2021, la nivel național, polițiștii vor acționa în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente grave. Astfel, azi, 6 septembrie, se va acționa pentru verificarea legalității transportului rutier de persoane și pentru prinderea șoferilor aflați sub influența alcoolului / substanțelor psihoactive.

Mâine, polițiștii rutieri vor acționa pentru combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni și a neacordării priorității de trecere pietonilor. Pe 8 septembrie, se va acționa pentru combaterea abaterilor săvârșite de către căruțași și bicicliști, iar joi, 9 septembrie 2021, vor fi instituite filtre pentru verificarea legalității transportului rutier de marfă și persoane și pentru combaterea nerespectării regulilor de trecere la nivel cu calea ferată. Vineri, 10 septembrie 2021, polițiștii vor acționa pentru verificarea respectării regimului legal de viteză și pentru prinderea șoferilor aflați sub influența alcoolului / substanțelor psihoactive.

Șoferii care circulă cu viteză sunt „vânați” de oamenii legii

Pe 11 septembrie 2021, polițiștii rutieri vor desfășura activități pentru impunerea respectării regimului legal de viteză și pentru prinderea șoferilor aflați sub influența alcoolului / substanțelor psihoactive. De asemenea, duminică, 12 septembrie 2021, se va acționa pentru impunerea respectării regimului legal de viteză și pentru verificarea purtării centurii de siguranță.

„În cadrul activităților, vor fi utilizate aparate etilotest, etilometru și drug-test, pentru prinderea și sancționarea șoferilor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. Reamintim că scopul Poliției Române, prin aceste activități, nu este acela de a da amenzi, ci de a limita numărul accidentelor rutiere și consecințele acestora”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Sute de amenzi au fost împărțite de polițiști zilele trecute

Zilele trecute, polițiștii din Iași au desfășurat mai multe controale în diferite zone ale județului Iași. Astfel, oamenii legii au intervenit la 90 de incidente, cele mai multe fiind sesizate prin 112. Au fost date 240 amenzi, iar, în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate, au fost sesizate peste 15 infracțiuni. Au fost organizate 6 acțiuni și s-a intervenit la 90 de incidente, dintre care 78 au fost sesizate prin 112. În urma activităților, au fost sesizate 20 de infracțiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au dat 242 de amenzi, în cuantum de 70.810 lei.

Mai mult, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 15 permise și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare. Totodată, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea principalelor cauze de producere a accidentelor. În urma neregulilor constatate, au fost date 61 de amenzi, în valoare de 14.920 de lei, dintre care 10 pentru abateri comise de pietoni, 10 pentru abateri comise de bicicliști, 14 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 9 pentru telefonie, iar restul – pentru alte abateri. De exemplu, un bărbat din municipiul Iași a traversat strada printr-un loc nepermis pietonilor, acesta fiind amendat.

Adauga un comentariu