Eveniment-Social

Polițiștii au făcut mai multe controale în trafic! Mai mulți șoferi au fost sancționați, iar unii dintre ei s-au ales cu dosare penale

Publicat: 06 oct. 2020
Mai mulți șoferi au fost sancționați contravențional după ce au fost prinși încălcând legea
Polițiștii sunt prezenți pe străzile din Iași în timpul unor controale

Controale ample în trafic la Iași. Polițiștii rutieri au verificat mai mulți șoferi, iar pe o parte dintre aceștia i-au sancționat. Totodată, unii dintre aceștia s-au ales cu dosare penale, asta după ce au încălcat legea

Polițiștii Serviciului Rutier Iași au organizat și desfășurat o serie de acțiuni în traficul rutier din județ pentru combaterea încălcării normelor rutiere și prevenirea principalelor cauze de producere a accidentelor rutiere. În urma acțiunilor derulate, au fost date 105 sancțiuni pentru depășirea regimului legal de viteză, una pentru alcool, patru pentru depășiri neregulamentare, iar 209 pentru alte abateri, în valoare totală de 121.618 lei. Au fost date 20 de sancțiuni contravenționale transportatorilor de persoane și 40 de sancțiuni contravenționale transportatorilor de mărfuri. Au fost reținute în vederea suspendării 23 de permise de conducere, dintre care 12 pentru viteză, unul pentru alcool, patru pentru depășiri neregulamentare, iar șase pentru alte abateri.

Un șofer a rămas fără permisul de conducere după ce a fost prins că transporta ilegal persoane

Polițiștii au prins un bărbat, de 50 ani, care a condus un auto pe strada Gării, din municipiu Iași, efectuând transport de persoane contra cost fără a deține autorizație taxi valabilă sau copie conformă valabilă. Acesta a fost sancționat conform Legii nr. 38/2003, fiindu-i reținut permisul de conducere și retrase plăcuțele cu numerele de înmatriculare. Polițiștii au mai prins un bărbat, de 32 ani, care a condus o autoutilitară pe șoseaua Ștefan cel Mare, din municipiul Iași, efectuând transport de marfă, fără a purta centura de siguranță. Acesta a fost sancționat conform O.U.G. nr. 195/2002. La aceeași dată, a fost prins un bărbat de 48 ani, care a condus un microbuz pe șoseaua Bucium, efectuând transport de persoane în regim taxi fără a purta mască de protecție, motiv pentru care a fost sancționat cu amendă în cuantum de 500 lei, conform Legii nr. 55/2020.

A provocat un accident rutier din cauza alcoolului

Un bărbat a fost cât pe ce să producă o tragedie după ce s-a urcat beat la volan. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pașcani efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și vătămare corporală din culpă. Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că la data de 18 septembrie, un bărbat de 53 de ani, din comuna Lespezi, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 208, în comuna Lespezi, ar fi pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un alt autoturism.

În urma impactului, patru persoane au fost rănite. În urma testării bărbatului de 53 de ani cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 22 septembrie, bărbatul de 53 de ani, cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași. La data de 23 septembrie acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani.

Mai mulți șoferi au fost prinși băuți la volan

Polițiștii Biroului Rutier Pașcani au depistat un bărbat de 37 de ani, din municipiul Pașcani, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Pașcani, fiind sub influența alcoolului, în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările continuă.

Și polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Frumos au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere. În cadrul acțiunii au fost controlate 43 de autovehicule și au fost legitimate 51 de persoane. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 25 de amenzi conform O.U.G. nr. 195/2002, în valoare totală de 5.220 de lei.

De asemenea, au fost reținute trei permise de conducere și au fost retrase patru certificate de înmatriculare. De exemplu, un bărbat de 43 de ani, din județul Bacău, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DE 583, în localitatea Războieni, cu viteza de 114 km/h control radar, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h. Acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă, fiindu-i reținut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002.

Adauga un comentariu