Cancan

Câți bani a costat o „masă bogată de 8 persoane” într-un restaurant din Istanbul. Clienții au crezut că nu văd bine

Publicat: 18 iun. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Câți bani a costat o masă bogată de 8 persoane într-un restaurant din Istanbul. Clienții au crezut că nu văd bine
O famile de romani a ramas surprinsa de nota de plata venita la un restaurant in Istanbul

O familie de români a trecut printr-o experienţă neaşteptată într-un restaurant din Istanbul. Aceştia au povestit pe blogurile destinate recenziilor cât au plătit pentru „masă bogată de 8 persoane”. În momentul în care le-a fost adusă nota de plată, oamenii au crezut că nu văd bine.

Nu mai este niciun secret faptul că prețurile din România au crescut destul de mult anul acesta, tocmai din acest motiv, tot mai mulţi turiști au decis să plece în alte destinaţii pentru a se bucura de vacanţă. Pe lângă acest aspect, oamenii se bucură şi de alte servicii de calitate.

Câți bani a costat o „masă bogată de 8 persoane” într-un restaurant din Istanbul

O familie de români au ales să viziteze recent Instanbulul, acolo unde s-au răsfăţat cu cele mai delicioase preparate. Deşi nu se aşteptau să scoată din buzunar această sumă, cei 8 au plătit pentru o masă bogată puţin peste 180 de lei.

De asemenea, aceştia au mai povestit pentru cei care vor să viziteze ţara pe ce au mai cheltuit bani şi cât au costat alte distracţii.

„Ieri, în drumul nostru cu mașina spre România, am făcut o scurtă oprire prin Istanbul – cât să ne răsfățăm cu toate bunătățile care ne-au ieșit în cale.

Prețurile sunt jos în continuare, pe aici. O masă bogată de 8 persoane a costat puțin peste 180 de lei, cu 15 lei am luat 8 baclavale mari și pline de fistic iar pentru o croazieră de o oră pe Bosfor am plătit aproape 4 euro/persoană.

PS: Și un pahar de suc de rodii pe străzile de lângă Bazarul egiptean costă 15 lire turcesti, adică undeva pe la 3 lei (că văd că acest subiect a devenit cel mai discutat)

PPS: După ce am citit mai multe comentarii, unele deranjant de acuzatoare, revin cu o completare: prețurile scrise de mine nu se referă la zona Marelui Bazar, zonă clar adaptată pentru buzunarele turiștilor. De data aceasta noi am rămas doar în zona unde am fost cazați, probabil Bronx-ul Istanbulului, dar am mâncat foarte bine și am plătit prețurile de mai sus fără nicio negociere. Deci există și astfel de prețuri, totul e să ieși din zona turistică – ceea ce eu fac cu plăcere ori de câte ori am ocazia.”.

Câți lei a plătit un bucureștean pentru 7 feluri de mâncare, 5 beri și desert, într-un restaurant din Capitală

O notă de plată primită la un cunoscut local din Sectorul 6 din Capitală a devenit virală pe internet. Internauții se declară revoltați de faptul că șapte feluri de mâncare, cinci beri și desert i-au costat pe cei care se aflau la masă aproape 500 de lei.

Unul dintre meseni a fotografiat bonul fiscal, iar din acesta rezultă că nota de plată a fost de 484 de lei, mulți considerând această sumă ca fiind mult prea mare, având în vedere și criza economică actuală.

Românii sunt nevoiți să scoată tot mai mulți bani din buzunar atunci când merg la restaurant sau când se cazează în concediu.

Comentarii
  • O cutie cu servetele in Romania costa acum 5 lei, 1 euro !!
    O masa (meniu complet, fara bautura) pt o persoana la „tejghea” – autoservire de mana a doua, costa 30 lei – 6 euro.
    MacDonald la romani e mai scump decat in occident, cu putin.
    Un pachet de tigari Marlboro 25 lei – 5 euro
    10 oua minim 2 euro
    Hainele de firma, gen Adidas, Nike – preturi duble fata de u.k (Cu 20 euro (100 lei) iti iei un Adidas bunisor, la noi e peste 200 lei)
    , mai scumpe decat in occident.
    etc.

Adauga un comentariu