Cancan

Câți lei primește salariu un cioban în România, în 2023. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Publicat: 14 mart. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Câți lei primește salariu un cioban în România în 2023. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Ciobănia este printre meseriile cele mai dificile, de aceea nu oricine reușește să reziste la o fermă.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani anunță că în această săptămână are peste 500 de locuri de muncă vacante.

Ciobănia este printre meseriile cele mai dificile, de aceea nu oricine reușește să reziste la o fermă.

Câți lei primește SALARIU un cioban în România, în 2023

Astfel, potrivit botosaneanul.ro, Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor „Popăuți” a angajat șase ciobani, iar în ofertă au specificat faptul că se dă și un concurs.

Salariul anunțat de instituția angajatoare a pornit de la 3.850 lei, singura condiție pusă fiind cea a studiilor: generale sau medii. Oferta, destul de avantajoasă, ținând cont de nivelul salarizării din România, a presupus angajare cu contract de muncă pe o perioadă nedeterminată, program de 8 ore pe zi.

În altă ordine de idei, până să își facă griji cu noii angajați în ciobănie, fermierii se concentrează pe vânzările așteptate de Paște. Comparativ cu anul precedent, carnea de miel va fi mai scumpă în 2023, crescătorii afirmând că trebuie să ridice prețurile din cauza inflației. Cel mai probabil, carnea de miel va fi cu 30% mai scumpă față de 2022.

„Prețul la miei va crește. Cred că va fi mai mare cu cel puțin 30 la sută. Nu putem altfel pentru că au fost costuri mai mari anul acesta. Am cumpărat 20 de tone de grăunțe cu 1,3 kg, iar anul trecut se dădeau cu 80 de bani kilogramul. Salariile la băieții care lucrează la mine sunt duble”, susține Alin Pașaniuc, crescător de ovine din comuna Țibănești.

Ce salariu are un preot în România

Foarte multă lume se întreabă ce salariu are un preot în România, în prezent, ținând cont că aceștia mai primesc și alți bani de la enoriași. Din câte se poate observa, veniturile acestora pot fi impresionante, astfel că nu e de mirare că tot mai mulți tineri aleg acest drum. În plus, e bine de știut că salariile preoților sunt asigurate de la bugetul de stat.

Nenumărate persoane au început să se orienteze către studii în Teologie. Mulți sunt pasionați de această ramură, în timp ce alții sunt tentați și de salariile oferite, care de altfel nu sunt deloc de neglijat. Sumele variază, în funcție de studii, dar și de vechime, însă sunt oricum destul de mari.

Astfel, un preot care are doar studii medii poate să încaseze chiar și până la 4.000 de lei lunar. De cealaltă parte, un preot cu studii superioare, care a absolvit Facultatea de Teologie, poate încasa chiar și 5.000 de lei. Totuși, în funcție de vechimea pe care o are, salariul unui preot din România poate ajunge chiar la peste 8.000 de lei pe lună. De reținut însă că astfel de sume sunt încasate de obicei de cei care ocupă funcții de conducere în cadrul BOR.

Comentarii
Adauga un comentariu