Culinar

Câți ml are o lingură: Cum măsori ingredientele când nu ai un cântar de bucătărie

Publicat: 24 nov. 2021
o lingura cu ulei langa o sticla cu ulei pe o masa
În diferite țări volumul unei linguri poate varia

În majoritatea rețetelor, cantitatea necesară de ingrediente este indicată în unități de măsură populare. Câți ml are o lingură sau care este echivalentul în grame a unui vârf de cuțit, aceste curiozități fiind frecvent întâlnite în rândul tinerelor gospodine.

Există situații în care nu ai la îndemână o lingură gradată pentru măsurarea exactă a proporțiilor produselor indicate sau în rețetă este indicată proporția direct în linguri. Pentru a reuși să măsori cantitatea potrivită a produsului poți folosi un tacâm obișnuit pe care îl ai cu siguranță în bucătăria ta. Pentru a măsura proporția exactă este important să cunoști câți mililitri sunt într-o lingură sau linguriță.

o lingura cu un lichid deasupra unui blender
Poți folosi o lingură pentru a măsura cantitatea de ingrediente pe care trebuie să o folosești la o rețetă

Câți ml are o lingură: Cum măsori ingredientele în bucătărie

Cel mai folosit tacâm din bucătăria ta este lingura, cu aceasta obișnuiești să mănânci practic toate felurile de mâncare. Mai mult de atât, poți folosi o lingură pentru a măsura cantitatea de ingrediente pe care trebuie să o folosești la o rețetă.

Este important să știi câte grame are o lingură și că aceasta este de trei tipuri principale. Astfel, poți măsura cantitatea cu ajutorul unei linguri mari, pentru desert și ceai. În plus, acum sunt tipuri noi de linguri pe lângă cele clasice. În bucătăria unei gospodine poți găsi și linguri pentru bar, măsline, caviar, suvenir și multe altele. Însă, de cele mai multe ori este folosită pentru a măsura ingredientele lingura obișnuită.

apa care curge pe o lingura
Este important să știi câte grame are o lingură și că aceasta este de trei tipuri principale

Este bine să știi că în diferite țări volumul unei linguri poate varia, de exemplu, în: SUA este egală cu 14,95 ml, în Marea Britanie este aproape de 13,8 ml iar în Rusia capacitatea sa este de aproximativ de 20 ml. De asemenea, este important să faci diferența dintre volumul și greutatea produselor. De exemplu, o lingură conține 16 ml de ulei de floarea soarelui, iar greutatea sa va fi de 18 gr.

Este mai ușor să măsori lichidele deși acestea sunt ușor diferite, fiind repartizate în trei tipuri. Primul tip este cel adevărat care face referire la produse precum apa, vinul și oțetul. A doua categorie sunt cele dense, printre acestea se numără laptele, smântâna, siropuri, mierea lichidă. Din ultima repartizare fac parte amestecurile groase, cum ar fi pasta de roșii sau laptele condensat.

o lingura deasupra unu bol cu faina
Conform tabelelor speciale de gătit o linguriță are 5 ml și lingura mare are maxim 15 ml

Câți ml are o linguriță: Diferența dintre lingura mică și cea mare

Sunt frecvent întâlnite rețete în care este menționată lingurița ca și instrument de măsurare. Pentru a afla capacitatea unei lingurițe o poți compara cu un recipient cu medicamente din plastic atașat la siropurile pentru tuse seacă. Astfel, poți măsura lichidul cu un recipient de plastic care este deja gradat. Acesta este un truc foarte simplu pentru a afla cantitatea de ml dintr-o linguriță, evitând astfel o eroare de măsurare.

Conform tabelelor speciale de gătit o linguriță are 5 ml și lingura mare are maximum 15 ml. Din moment ce știi câți ml are cel mai accesibil echipament de bucătărie, vei reuși să pregătești cu măiestrie cele mai gustoase preparate.

Există situații în care forma și adâncimea unei lingurițe este diferită, prin urmare riscând să măsori eronat. Pentru a evita astfel de erori este indicat să măsurați volume mici. Cantitățile mari se pot cântări cel mai bine cu instrumente speciale. De asemenea, este indicat să folosești instrumentele de măsurare cu precizie atunci când prepari remedii naturiste, tincturi sau produse cosmetice de casă. În cazul acestor rețete, orice abatere poate fi importantă.

Cu ajutorul unei linguri nu poți doar mânca, dar și măsura cantitatea de ingrediente necesare pentru a pregăti după rețeta bunicii sau oricare altă rețetă. O lingură este o soluție bună atunci când nu ai cântare speciale sau câni de măsurare. Însă, pentru a reuși să adaugi cantitatea necesară este important să știi câți ml are o lingură.

o lingura de miere deasupra unui borcan cu miere
Există situații în care forma și adâncimea unei lingurițe este diferităAdauga un comentariu