Sanatate

Tratament naturist pentru tuse seacă puternică. Remedii din inima naturii

Publicat: 22 nov. 2021
femeie care tușește
Tusea seacă sau tusea uscată nu produce mucus.

Dacă ești în căutarea unui tratament pentru tuse seacă puternică, ai ajuns în locul potrivit. În acest articol îți vom prezenta trei remedii eficiente, pe care s-ar putea să le ai în casă.

Tusea seacă sau tusea uscată nu produce mucus. Acest tip de tuse nu prezintă secreții care să se elimine și este descrisă ca neproductivă, presistentă, cu simptome precum iritație sau senzație de mâncărime în interiorul gâtului.

Tusea seacă se declanșează mai puternic atunci când stai afară sau când vorbești, se simte mai mult la nivelul gâtului, decât în piept, poate deveni mai puternică noaptea și este dificil de controlat.

Deși este supărătoare, tusea este modul prin care organismul nostru se apără, atunci când suntem răciți. Prin intermediul tusei, sunt eliminate substanțele care blochează căile aeriene și care creează disconfort.

Tratament din inima naturii pentru tuse seacă puternică

Tusea seacă poate fi cauzată de o infecţie virală a tractului respirator superior (răceală sau gripă), alergii (rinita alergică), poluarea aerului, fumat, bronșită, astm sau sindrom de reflux gastroesofagian. Pentru tratarea acesteia, poți apela la mai multe soluții naturale: mierea de albine, plantele medicinale și argintul coloidal.

Mierea de albine

Acest produs al stupului este unul dintre cele mai bune remedii pentru tuse. Este dulce, are efect antibacterian și calmează instant căile respiratorii. Mierea de albine poate fi administrată de trei ori pe zi, câte o linguriță sau oricând ai nevoie. Pentru un efect mai bun, poate fi combinată cu ridiche neagră, cu ghimbir sau cu lămâie.

trei borcane cu miere de albine
Mierea de albine calmează instant tusea seacă.

Plantele medicinale

Plantele medicinale sunt un ajutor de nădejde încă din cele mai vechi timpuri. Multe probeleme de sănătate sunt rezolvate cu puterea vindecătoare a plantelor. Printre acestea se numără și tusea care, câteodată, pare că nu vrea să ne mai dea pace. Pătlagina, nalba-mare, ciuboțica-cucului, isopul sau scaiul-vânat sunt doar câteva exemple de plante medicinale care, sub formă de ceai sau suplimente alimentare naturale, tratează tusea, dar și alte simptome specifice gripei și răcelii.

plante medicinale
Pătlagina, nalba-mare, ciuboțica-cucului, isopul sau scaiul-vânat pot calma tusea.

Argintul coloidal

Argintul coloidal este un antibiotic natural, fără efecte secundare. Este reprezentat de o soluție, care conține particule mici de argint (nanoparticule) și care are puternice proprietăți antibacteriene, antiseptice și antifungice. Argintul coloidal este recomandat în viroze respiratorii, bronșită, faringită, amigdalită, precum și în cazul simptomelor specifice gripei și răcelii (tuse, febră, dureri în gât etc), deoarece acționează împotriva unei sfere largi de microorganisme (chiar și a tulpinilor bacteriene puternice).

particule de argint coloidal
Argintul coloidal are proprietăți antibacteriene, antiseptice și antifungice.

Alte remedii eficiente pentru tusea seacă

Tusea seacă poate fi calmată cu ajutorul dropsurilor, dar și cu administrarea de siropuri de tuse. De asemenea, utilă este și creșterea nivelului de umiditate din aer. Consumul de lichide (apă, supă, ceaiuri) poate contribui la ameliorarea tusei. De preferat este să nu consumi lichide fierbinți, pentru că acestea pot rita și mai mult gâtul.

În plus, ar fi bine să eviți agenții poluanți, cum sunt fumul de țigară și compușii iritanți eliminați de anumite produse.

Potrivit unor studii, anumiţi compuşi din rădăcina de ghimbir pot susţine relaxarea muşchilor de la nivelul căilor respiratorii. De aceea, poți consuma rădăcina rasă de ghimbir cu miere sau o poți pune în ceai.

Totodată, poți face gargară cu apă sărată, pentru a susține eliminarea factorilor iritanți din gât.

Adauga un comentariu