International

Cauza morții starului din serialul „Friends”, Matthew Perry, elucidată de polițiștii din Los Angeles

Publicat: 22 mai 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Cauza morții starului din serialul Friends Matthew Perry elucidată de polițiștii din Los Angeles
Investigația privind moartea lui Matthew Perry continuă

La mai bine de şase luni după ce a fost găsit mort la 54 de ani, Departamentul de Poliţie din Los Angeles încă investighează moartea starului din serialul „Friends”, Matthew Perry, care a murit în octombrie 2023 din cauza efectelor acute ale anestezicului ketamină, relatează revista Variety, citată de News.ro.

Căpitanul Poliţiei din Los Angeles (LAPD), Scot Williams, a confirmat într-un e-mail pentru Entertainment Weekly că ancheta privind moartea lui Perry nu a fost niciodată închisă.

„Pe 29 octombrie 2023, a fost efectuată o autopsie a domnului Perry de către Departamentul de Medicină Legală din Los Angeles. La 15 decembrie 2023, rezultatele autopsiei au indicat că domnul Perry a murit din cauza ‘efectelor acute ale ketaminei’”, se amintește în comunicatul LAPD.

„Pe baza concluziilor medicului legist, Departamentul de Poliţie din Los Angeles, cu ajutorul Administraţiei pentru combaterea drogurilor şi al Serviciului de inspecţie poştală al Statelor Unite, a continuat ancheta privind circumstanţele morţii domnului Perry”, a explicat sursa citată.

Investigația privind moartea lui Matthew Perry continuă

Perry a fost găsit fără suflare într-o cadă cu hidromasaj în locuinţa sa din Los Angeles pe 28 octombrie şi a fost declarat mort la faţa locului. La momentul respectiv, autorităţile au declarat că nu existau indicii de crimă.

Potrivit raportului de autopsie obţinut de EW, în afară de efectele ketaminelor, înecul, boala cardiacă şi efectele buprenorfinei au fost, de asemenea, factori care au contribuit la moartea actorului.

Buprenorfina este un medicament eliberat pe bază de rețetă medicală și este folosit pentru a trata tulburările legate de consumul de opioide.

Raportul a dezvăluit, de asemenea, că Perry fusese supus unei terapii de infuzie cu ketamină, despre care se spune că ajută în cazul depresiei, anxietăţii, PTSD, problemelor cu drogurile şi alcoolul, durerii cronice şi altele.

Cu toate acestea, autopsia a precizat că ketamina din organismul său nu ar fi provenit de la ultima şedinţă de tratament, care a avut loc cu aproximativ o săptămână şi jumătate înainte de moartea sa.

Perry a murit din cauza unei „căi necunoscute” de administrare a ketaminei

Autopsia a constatat că moartea lui Perry a fost cauzată de o „cale necunoscută de administrare a drogului” şi că „principalele efecte letale” au fost cauzate de „suprastimularea cardiovasculară şi depresia respiratorie”.

Nominalizat de cinci ori la premiile Emmy, Perry a fost cunoscut mai ales pentru rolul sarcasticului, dar simpaticului Chandler Bing din serialul Friends de pe NBC, un serial care a devenit un fenomen cultural după premiera din 1994 şi care s-a întins pe durata a 10 sezoane.

Timp de un deceniu, Perry a împărţit ecranul cu colegii săi de sitcom Jennifer Aniston, Courtney Cox, Matt LeBlanc, Lisa Kudrow şi David Schwimmer. În 2022, Perry a publicat un volum de memorii, Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing, în care a discutat despre suprapunerea dintre cariera sa şi luptele sale cu dependenţa.

Perry a fost o figură îndrăgită la Hollywood, iar la moartea sa prematură a venit o revărsare de dragoste din partea fanilor, precum şi a prietenilor, colegilor şi actorilor săi de marcă.

Comentarii
Adauga un comentariu