Titlurile zilei

Caz bizar, la Iași! Un șofer, aflat la volanul unui TIR, a provocat unul dintre cele mai sângeroase accidente petrecute în Iași, dar magistrații îl consideră nevinovat! Femeia pe care a zdrobit-o sub roți a trecut pe verde, dar neregulamentar!

Publicat: 18 iun. 2021
Locul impactului, din zona Gării Iași, a fost împânzit de autorități, care au încercat să salveze viața victimei
Magistrații ieșeni au achitat un șofer de TIR, după producerea unui accident rutier mortal: aceștia au considerat că fapta nu este prevăzută de legea penală

Un șofer a scăpat deocamdată de pedeapsă după producerea unui accident rutier mortal. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au achitat pe Ionuț Mănăilă, pentru ucidere din culpă. Totuși, procurorii și rudele victimei a contestat decizia primei instanțe. Impactul devastator a avut loc pe o șosea din județul Iași în urmă cu mai bine de un an

Un tânăr care conducea un TIR a zdrobit o bătrână în vârstă de 89 de ani care se angajase în traversarea străzii pe culoarea verde a semaforului. Totuși, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au decis că șoferul Ionuț Mănăilă (39 de ani) nu se face vinovat de producerea tragediei.

„Instanța îl achită pe inculpatul Ionuț Mănăilă, trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă, pe motiv că fapta nu este prevăzută de legea penală. Lasă nesoluționate acțiunile civile”, au menționat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă. De altfel, atât procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, cât și rudele femeii decedate au contestat decizia primei instanțe.

Șoferul Ionuț Mănăilă, trimis în judecată de anchetatorii ieșeni pentru ucidere din culpă

Procesul șoferului Ionuț Mănăilă a început pe data de 30 iunie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe individ, sub acuzația de ucidere din culpă.
Conform anchetatorilor, Ionuț Mănăilă a fost implicat într-un accident rutier grav pe 26 mai 2017. Impactul a avut loc pe o trecere pentru pietoni din zona Billa – Gara Iași. În urma impactului, autoritățile ieșene au fost alertate printr-un telefon la numărul unic pentru situații de urgență 112 despre producerea accidentului. La scurt timp, la fața locului au ajuns echipaje medicale și de Poliție. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că șoferul TIR-ului și femeia au trecut pe culoarea verde a semaforului, însă ieșeanca a fost surprinsă de culoarea roșie pe trecerea pentru pietoni. Șoferul TIR-ului nu a observat-o și a acroșat-o, rănind-o extrem de grav.

Au încercat să o salveze pe femeia lovită de TIR

Un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Iași i-a acordat femeii primul ajutor. Ulterior, cei de la SAJ au preluat-o pe victimă și au transportat-o de urgență la Spitalul „Sfântul Spiridon”, din Iași. „Am fost solicitați printr-un apel la 112 efectuat la ora 13:23 să intervenim la un accident rutier produs în zona Billa – Gară, soldat cu o victimă.

A fost dirijat imediat un echipaj medical de urgență tip C2, care, la locul solicitării, a găsit o femeie în vârstă de 89 de ani, care prezenta un traumatism cranio-cerebral, un hematom frontal, o amputație de membru inferior drept și o fractură deschisă la membrul inferior stâng. După acordarea asistenței medicale de urgență, pacienta a fost preluată, în vederea transportării către Secția UPU a Spitalului «Sfântul Spiridon», din Iași. În timpul transportului, aceasta a făcut un stop cardio-respirator, moment în care cadrele medicale de pe ambulanță au început manevrele de resuscitare. După 3 minute, femeia și-a reluat funcțiile vitale.

De asemenea, la 10 minute după ce a fost internată la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului, pacienta a mai suferit un stop cardio-respirator, la care a răspuns pozitiv în urma resuscitărilor”, declara atunci Nicolai Pralea, purtătorul de cuvânt al SAJ Iași. În ciuda eforturilor depuse de medici, ieșeanca a decedat a doua zi, din cauza leziunilor suferite. De asemenea, polițiștii ieșeni au demarat o anchetă, pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii impactului devastator. În plus, șoferul Ionuț Mănăilă a fost audiat. În urma anchetei, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au decis trimiterea acestuia în judecată pentru ucidere din culpă.

Adauga un comentariu