Local

Caz demn de Cartea Recordurilor la Iași! Mama, tata și copilul au ajuns în arest! Toți au fost prinși turtă de beți la volan!

Publicat: 11 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Caz demn de Cartea Recordurilor la Iași Mama tata și copilul au ajuns în arest Toți au fost prinși turtă de beți la volan

@ Mai rar ți-e dat să vezi așa ceva @ O familie întreagă a fost reținută pentru infracțiuni rutiere, după ce unii membri au fost prinși băuți sau fără permis @ Mama, fiul și tatăl vitreg au fost băgați în spatele gratiilor, asta în mai puțin de un an @ Toți riscă să ajungă în penitenciar după ce și-au pus în joc viața

Poveste cum rar ți-e dat să auzi, la Iași. Mama, fiul și concubinul mamei, reținuți pentru infracțiuni rutiere. Toți trei au ajuns în spatele gratiilor după ce au încălcat grav legea. Povestea începe în luna ianuarie a acestui an. Atunci, un tânăr din Iași a ajuns în spatele gratiilor după ce a fost prins de polițiști băut și fără permis de conducere. Ionuț Tâmpescu, cunoscut drept „Arabu”, a fost prins de polițiști la volan. Oamenii legii au pornit în urmărirea acestuia și au reușit să-l tragă pe dreapta după câteva sute de metri. Tâmpescu emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul alcooltest. În urma testării a rezultat faptul că acesta consumase băuturi alcoolice, aparatul indicând o valoare de 1.03 miligrame alcool pur în aerul expirat. „Polițiștii ieșeni au depistat un bărbat care conducea un autoturism pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele său a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice și pentru conducerea unui autoturism fără permis de conducere”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași. În sânge, Tâmpescu avea o alcoolemie de 2,83 și de 2,61 miligrame de alcool pur.

Mama, a doua reținută

La câteva zile distanță, mai precis pe data de 9 februarie, mama tânărului avea să fie reținută, după zicala: „Așa mamă, așa fiu”. Oamenii legii au depistat o femeie, tot fără permis, și tot băută, dar la volan. Nu mică le-a fost mirarea când au aflat că femeia nu este nimeni alta decât mama tânărului Tâmpescu. Polițiștii din cadrul Secției numărul 4 Poliție Rurală Miroslava au oprit, pentru control, pe DJ 248 A, pe raza comunei Voinești, un autoturism, condus de Petronela Munteanu, de 50 de ani, din comuna Miroslava. Întrucât aceasta emana halenă alcoolică, a fost testată cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Femeia a fost condusă la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, s-a constatat faptul că aceasta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Ieri, femeia a fost prezentată în fața judecătorilor, iar aceștia au decis să o plaseze sub control judiciar pentru 60 de zile. Femeia avea în sânge o alcoolemie de 4,67 și 4,55 miligrame de alcool pur. „Polițiștii ieșeni au depistat un bărbat care conducea un autoturism pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele său a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice și pentru conducerea unui autoturism fără permis de conducere”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași, la momentul respectiv.

Tatăl vitreg i-a urmat

Pe data de 8 octombrie, la Iași avea să se facă încă o reținere. Un bărbat a ajuns marți noaptea în arestul Poliției, după ce a provocat un accident rutier. Mai precis, Vasile Știrban, un ieșean în vârstă de 40 de ani din Miroslava, se deplasa pe un scuter, iar la un moment dat a pierdut controlul și a intrat în coliziune cu un autoturism marca Audi, condus regulamentar. După ce a văzut ce a făcut, mopedistul a încercat să plece de la fața locului, însă, întâmplarea a făcut ca, în acel moment, prin zonă să treacă un echipaj de Poliție. Observând incidentul, oamenii legii au oprit autospeciala să vadă dacă pot ajuta cu ceva. În acel moment, unul dintre polițiști a simțit miros de alcool, iar drept urmare l-a testat pe mopedist cu aparatul alcooltest. În urma testării a rezultat o alcoolemie de 1,20 miligrame alcool pur în aerul expirat. Ulterior, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul nu deținea permis de conducere. Acesta a fost condus la audieri, pe numele său fiind deschis un dosar penal. Parcă nu ar fi fost îndeajuns infracțiunile pe care le-a comis, Vasile Știrban a refuzat și prelevarea de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Acesta a fost arestat pentru 30 de zile.

Adauga un comentariu