Actualitate

Caz incredibil în România: Bărbatul înmormântat, din greşeală, de o altă familie va fi deshumat!

Publicat: 05 ian. 2021
Bărbatul înmormântat, din greşeală, de o altă familie va fi deshumat

Caz incredibil în România. Bărbatul înmormântat, din greşeală, de o altă familie va fi deshumat mați, 5 decembrie. Anunţul a fost făcut de rudele acestuia, după ce procurorul care se ocupă de caz ar fi decis că această procedură este necesară. După deshumare, cadavrul va fi dus la IML.

În această situație ciudată s-a ajuns după ce la Spitalul Floreasca din Capitală, trupul persoanei decedate de COVID a fost dat altei familii.

Situaţia ciudată a avut loc după ce familia unui pacient mort de COVID-19 la Spitalul Floreasca din Capitală, a fost anunțată că trupul neînsuflețit nu a fost găsit în unitatea sanitară.

Este vorba de un pacient decedat pe data de 31 decembrie, pe care familia urma să îl preia luni, 4 ianuarie. Însă, atunci când au ajuns la spital, membrii familiei au fost informați că decedatul este de negăsit.

Au încurcat cadavrele

Mioara Păuna, soția decedatului, a declarat că există posibilitatea ca reprezentanții spitalului să fi încurcat cadavrele și să-l fi dat pe cel al soțului ei altei familii.

„Pe data de 21 a fost internat aici la Spitalul Floreasca, luat cu Ambulanța. Noi am ținut în permanență legătura cu el. Avea probleme cu plămânii și i-a ieșit și testul pozitiv, noi nu am văzut oricum testul. Marți a fost intubat și am pierdut legătura cu el, vorbeam numai cu medicii, pe 26 ne-au anunțat că starea s-a înrăutățit și pe 29 ne-au sunat și ne-au anunțat decesul. Eu și copiii mei eram în izolare. I s-a spus să vină pe 30 cu actele necesare și s-au înmânat actele constatatoare.

L-au ținut până acum pe 4, ca să ieșim din izolare și am venit la 9 dimineața și ni s-a spus să așteptăm ca să intru să recunosc cadavrul. Nu m-au băgat imediat pentru că cel mai probabil și-au dat seama că a fost o greșeală. Mi-a zis cineva că poate a fost dat cadavrul la altcineva” a spus Mioara Păuna, soția decedatului.

Anchetă la Spitalul Floreasca

Conducerea spitalului a declanșat o anchetă, la fel și poliția, în urma sesizării familiei persoanei decedate.

„În unitate se desfășoară o cercetare administrativă, pentru a vedea cum s-au petrecut exact lucrurile… În momentul în care un pacient decedează, el primește o brățară de identificare, care se aplică la încheietura mâinii și apoi este pus în doi saci de cadavre. Personalul Serviciului de anatomie patologică are obligația – în momentul în care predă pacientul decedat familiei – să verifice datele din cartea de identitate și cele de pe brățara de la mână, iar familia trebuie să recunoască decedatul.

În această situație, noi am avut pe data de 31 decembrie două persoane care au decedat și una dintre familii a identificat cadavrul și acesta a fost predat firmei de pompe funebre. Acum, noi verificăm să vedem dacă acest cadavru nu a fost recunoscut în mod corect de familie sau dacă cineva a greșit în momentul în care a predat cadavrul, pentru că, cel mai probabil, cele două cadavre au fost încurcate”, a declarat Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Și poliția intervine în cazul dispariției cadavrului unui mort de COVID-19

Poliția face anchetă la Spitalul Floreasca, acolo unde un om care a murit de coronavirus nu mai poate fi găsit pentru ca trupul său să fie predat rudelor.

„Urmare informațiilor apărute în mass media, cu privire la o situație înregistrată la o unitate spitalicească din sectorul 1, facem următoarele precizări:

Prin apel 112, o persoană a sesizat faptul că a fost anunțat cu privire la decesul unei rude aflate în spital, dar la momentul în care au sosit pentru a ridica trupul neînsuflețit, reprezentanții spitalului nu l-au putut elibera.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 1, care au intrat în contact cu familia, dar și cu reprezentanți ai unității sanitare, care la acest moment au precizat că urmează a fi eliberat trupul, după încheierea unor proceduri medicale. Verificările sunt efectuate de Secția 1 Poliție, în vederea stabilirii situației de fapt”, au anunțat reprezentanții Poliției.

Adauga un comentariu