O pacientă în vârstă de 41 de ani a ajuns la Spitalul Clinic CF Iași într-o stare deplorabilă. Medicii din Iași au rămas încremeniți atunci când au văzut ce se ascunde în corpul femeii ce cântărea 28 de kilograme în momentul în care a ajuns la unitatea medicală. Dintre acestea, 7 kilograme erau reprezentate de tumora care-i oprea până și circulația sângelui.
Medicii din Iași au îndepărtat o tumoră de 7 kilograme. Dr. Mihai Glod: „Era o zonă critică”
Este unul dintre cazurile dramatice cu care doctorii de la Spitalul Clinic CF din Iași s-au confruntat. Dr. Mihai Glod a fost medicul chirurg care a operat-o.
„Am avut o pacientă în vârstă de 41 de ani, care a ajuns la mine când avea 28 de kilograme. Ea nu a mai fost la control, pentru că trăiește în condiții greu de imaginat, a stat și pe străzi din cauza sărăciei. Nici măcar nu avea asigurare medicală, ea a ajuns la spital din cauza disperării, am contribuit la plata asigurării medicale, pentru a-i oferi o șansă. Era vorba despre o tumoră retroperitoneală gigantă, se afla în spatele peritoneului. Acesta reprezintă foița care învelește intestinele, ficatul, splina, și retroperitoneal reprezintă niște structuri conjunctive, multe dintre ele care păstrează țesutul de origine, sunt așa zise mixomatoase, din perioada fetală, intrauterină”, a subliniat dr. Mihai Glod, medic chirurg la Spitalul Clinic CF Iași.
Pacienta a ajuns în stare critică la spital pentru că nu se mai putea alimenta. Medicii nu i-au dat foarte multe șanse de supraviețuire, decât într-un procent de 5 la sută.
„Zona respectivă este o zonă critică și mai mult dezvoltată supramezocolic, anume deasupra, între colon și diafragmă. Erau etalate pe ea absolut toate elementele anatomice din zonă, începând cu vasele hepatice, cu canalele biliare, cu vasele gastroduodenale, pancreatice, mezenterice, unde puneai mâna, puteai simți câte un vas care era etalat pe tumoră. Iar vena cavă, cea principală, era comprimată încât nu mai permitea nici 5 la sută din fluxul sângelui. Era o aglomerare de structuri ultranobile, astfel că orice milimetru în plus atins însemna trimiterea pacientului către neant.
Tumora era de 6-7 kilograme ca volum, astfel că i-am făcut niște derivații interne, care erau necesare, având în vedere reziduurile ischemice, create de tumoră. Nu mai circula sângele de la jumătate în jos, nu se putea alimenta, și acum îi este teamă să se alimenteze, era piele și os”, transmite dr. Mihai Glod.
Operația a fost un succes
Tumora a fost eliminată complet după mai multe ore petrecute în sala de operație. În prezent, pacienta în vârstă de 41 de ani este bine, urmând să-și recapete kilogramele pierdute.
„În prezent, este bine, sărăcuța era transparentă, am observat totuși suferința socială pe care o are. Pacienta a văzut că nu este tratată cu discriminare și nu i-a venit să creadă, pentru că nu credea că se poate întâmpla așa ceva într-un spital. La început, i-am și spus că șansele ca să o scot de pe masa de operație sunt minime, i-am dat 5 la sută șanse, ea era resemnată într-un fel”, adaugă dr. Mihai Glod.
În cariera sa, medicul Mihai Glod s-a confruntat cu încă 18 cazuri de acest fel, însă unul i-a rămas imprimat în minte.
„Am avut circa 18 cazuri de aceste tipuri de tumoră, mixomatoase le spunem noi. Am avut o pacientă, de care nu vreau să-mi aduc aminte, în vârstă de 70 de ani, chiar avea 13 kilograme când a ajuns la spital, tumora se dezvolta din pelvis până în diafragmă. Operația a durat cam 7 ore, am fost nevoit să disec toate structurile, nu vreau să-mi amintesc de această pacientă pentru că, timp de 14 zile, evoluția a fost una buna, iar a 15-a zi, când i-am făcut externare, pe vremea când nu erau anticoagulante, mi-a făcut un trombembolism și a decedat”, susține dr. Mihai Glod, Spitalul Clinic CF Iași, în legătură cu pacienta care a ajuns în stare critică, cu o tumoră de 7 kilograme.
Ascundea (?!) o tumora in abdomen. Iar medicii dibaci au gasit ceea ce pacienta se chiunia sa ascunda. Cam asa ceva, nu?
Bravo Doctore, ești un om cu suflet mare si un specialist de marcă. Mitrofanca care vrea sa fie manajeră cu japca ce activități medicale prestează? Lenuț-o ia lecții de omenie și devotament medical de la dr Glod. La manageriat ești oricum varză coană Leană !!!
O femeie de 28 kg? Cei de la Auschwitz cred că sunt invidioși. Este posibil?
Felicitări! Un medic deosebit, un OM!
Toată stima pt acest doctor . Sunt pacient operat anul trecut . Un domn adevărat!
Glod, unul din cei mai buni chirurgi din tara! Felicitari!
Dr. Glod, unul dintre cei mai buni chirurgi din țară. M-a operat de cancer, a fost apreciat de medicii de la Oncologie Cluj pentru felul cum a izolat tumora în stadiul trei. Sunt 12 ani de atunci, datorită lui mă bucur de viață în fiecare zi.
RESPECT, dr.Glod!
Nu mai plateste sa scrieti de dr Mitrofan? Acum plateste pt cazuri operate