Local

Dezvăluiri din cabinetul unui medic chirurg din Iași. De ce nu trebuie să ne îndepărtăm de chirurgia clasică – FOTO

Publicat: 18 ian. 2024
_____ Vizualizări 17 Comentarii
Dezvăluiri din cabinetul unui medic chirurg din Iași. De ce nu trebuie să ne îndepărtăm de chirurgia clasică - FOTO
Indiferent de vârsta și de patologia cu care pacienții ajuns la spital, toți sunt priviți la fel

Medicul chirurg Mihai Glod, managerul Spitalului CF Iași, a dezvăluit ce înseamnă să intri în sala de operație în care se află un pacient ce are șanse minime de supraviețuire. Cum arată acesta în ochii medicului care urmează să ia bisturiul pentru a-l opera te va cutremura.

Medic chirurg: „Orice pacient care intră în sala de operație are dreptul la o șansă la viață”

un bisturiu
Medicul chirurg spune că, de fapt, prin mâinile sale lucrează Dumnezeu

Un alt aspect important este că medicii chirurgi nu sunt singuri în sala de operație, însă nu este vorba despre restul personalului medical care contribuie la operație. Medicul chirurg spune că, de fapt, prin mâinile sale lucrează Dumnezeu.

„De fiecare dată când am intrat în sala de operație, am simțit că prin mâinile mele lucrează Dumnezeu. Este clar că este în mintea și în mâna chirurgului și mărturisesc că în intervențiile grele întotdeauna te gândești la creator, înainte de a face pasul în sala de operație, pentru că în cele ușoare intri dezinvolt. Orice pacient care intră în sala de operație, indiferent de vârsta pe care o are, de patologia cu care a venit sau de gravitatea cazului, are dreptul la o șansă la viață. Chiar dacă este una la un milion, chirurgul trebuie să-i ofere acea șansă.

Întâmplător sau nu, suntem singura specialitate în care efectiv dai viață pacientului. Zilele sunt date de la Dumnezeu, un pacient care are 50 de ani poate să mai trăiască zece ani, dar și unul care are 80 de ani poate să mai trăiască încă 20 de ani. Niciodată nu există o limită. Niciodată nu poți să știi cât mai are de trăit un pacient, trebuie să-i dai șansa de a trăi”, subliniază dr. Mihai Glod, manager Spitalul Clinic CF Iași.

Indiferent de vârsta și de patologia cu care pacienții ajung la spital, toți sunt priviți la fel, având o șansă la viață, chiar dacă este de una la un milion.

„Un lucru pe care nu l-am făcut niciodată este să intru în sala de operație cu gândul că este posibil ca pe masa respectiv să-mi pierd pacientul. Întotdeauna am intrat cu o notă de optimist și întotdeauna m-am gândit că poate și trebuie să fie salvat, și nu că pacientul are șanse de supraviețuire minime. Pacienții sunt pentru mine la fel”, spune dr. Mihai Glod.

De ce nu ar trebui să se renunțe la chirurgia clasică

dr. Mihai Glog, manager Spitalul CF Iași
Dr. Mihai Glod, managerul spitalului CF Iași, și medic chirurg a devăluit ce înseamnă să intri în sala de operație, în care se află un pacient care are șanse minime de supraviețuire

Dr. Mihai Glod a subliniat faptul că, dacă ar exista o posibilitate prin care să se întoarcă în timp, ar alege aceeași specializare, pentru că este cea care de-a lungul anilor i-a adus foarte multe satisfacții atât pe plan profesional, cât și moral.

„Niciodată nu am vrut să renunț. Și dacă ar fi să o iau de la capăt, tot chirurg m-aș face, chiar dacă există operații în care stau în sală chiar și 8 ore, 10 ore sau 12 ore. În operație intri cu o tehnică chirurgicală, iar tactica ți-o faci în funcție de ce găsești la fiecare pacient. Nu trebuie să ne îndepărtăm de chirurgia clasică.

Uneori este nevoie de chirurgia minim invazivă, robotică, care să reducă din ce în ce mai mult efectele, însă, de cele mai multe ori, investigații de înaltă performanță depind foarte mult de experiența medicului radiolog. Îți identifică o leziune în ceea ce privește descrierea acesteia, uneori te bagă mai mult în ceață decât să te lumineze, intri cu o anumită reținere și, când te duci și vezi, de fapt nu are suprapunere cu descrierea imagistică. Uneori, un chirurg poate vedea boala înainte de înalta performanță”, adaugă dr. Mihai Glod, manager Spitalul Clinic CF Iași.

Comentarii
  • Într-un spital de stat, femeile de serviciu se cred infirmere, infirmierii se cred asistenți, asistenții se cred MEDICI iar medicii se cred Dumnezeu…asta până îi vezi cu cătușe la mâni și duși în arest pt că au primit șpagă ! Atât !

  • madam fosta manager nu stii sa pierzi. esti o nulitate . nici la concursul vostru nu ai reusit sa-l surclasezi pe dr. Glod. Ti -a dat ceata si somn total. nu mai ai cui sa inchiriezi sculele. si despre infractiune, nu are legatura cu serviciul. hai la prasit te asteapta sapaliga.

  • Am fost operată de dr. Glod de un cancer și, dacă ar fi cazul altor intervenții, tot la el aș merge.
    La Spitalul CFR este o echipă de chirurgi inimoși, empatici, dedicați. Păcat că IRO nu se ridică la înălțimea profesionalismului altor spitale și nu continuă munca , oncologic vorbind.
    Familia mea merge de peste treizeci de ani la Spitalul CFR, nu au existat infecții, complicații postoperator etc.I-am observat, cu admirație, pe chirurgii de aici, sunt ca o familie care nu precupețește nici un efort pentru oameni, la fel și personalul, plin de omenie pentru suferinzi.
    Suntem binecuvântați că avem asemenea chirurgi în orașul nostru.
    RESPECT!🙏🌹

  • Pt cineva = fosta menajera. Condamnarea nu are legătură cu infracțiuni de serviciu, punct. A luat nota mai mare decât tine și după contestații. Hai treci la mop ca de asta ești bună.

  • in urma cu 8 sau 9 ani acelasi ziar il numimea Macelar. Atunci amputase din eroare piciorul unei paciente. S a judecat pentru malpraxis dar a iesit in final basma curata. Alcoolul la volan e asa o mica cireasa. Prietenii din Ordinul Cavalerilor de M stiu de ce.

  • Din pacate pentru „”cineva”” se exprima la comanda, pacat ca traieste dupa dictatura Mitrofan-Rotaru, mai bine ati incerca sa usurati spitalul de stres si sa invatati ca finuta domnului Simirad nu are calitati de Manager

  • Actuala conducere a transformat spitalul in dictatura si teroare, Mitrofan nu are calitati de Manager ea trebuie sa invete ca managementul nu este facut pentru oameni fara demnitate,

  • Domnul dr. Mihai Glod, este in primul rand un OM, un domn, un chirurg foarte bun si un MANAGER ADEVARAT. A condus foarte bine spitalul, multi ani. A demonstrat ca este mai bun decat Mitrofan.
    Ea a avut comisia ei de examen, cu subiectele ei si nu a fost capabila sa castige concursul. De nervi si de ciuda, a dat in judecata Ministerul transporturilor, adica exact ministerul care a numit-o si i-a organizat examenul cand a vrut ea si cum a vrut ea. PSD-ul, Grindeanu…chiar nu intelegeti ca doamna este incapabila???? Inca o data ati demonstrat ca nu aveti oameni competenti. SEMNATI NUMIREA D-NULUI DR. GLOD !!!!!!
    Mitrofan trebuie sa plece! Nu are ce sa caute in nici o functie de conducere!
    Este instabila psihic. In fiecare zi urla prin spital. Ieri cauta ” presa” prin curtea spitalului, ca sa ii dea afara. Nimeni nu are voie sa vorbeasca fara aprobarea ei.
    Urmareste si hartuieste oamenii care isi fac treaba, dar nu vor sa i se supuna. Si-a pus „cumatra” presedinta la comisia de disciplina, dar aceasta este persoana care vine la spital la ora 12 si pleaca la 13. In timpul acesta urla ca ” sectia de dermatologie” este a ei si tot personalul trebuie sa i se supuna.
    Abuzurile si hartuirea personalului spitalului TREBUIE SA INCETEZE! Suntem in anul 2024- Nu mai suntem pe timpul comunistilor. Nu vom mai accepta asa ceva. Suntem un spital public.
    Daca Mitrofan nu pleaca repede, angajatii trebuie sa iasa in strada!

  • SOLICITAM MINISTERULUI TRANSPORTURILOR SA TRIMITA URGENT NUMIREA IN FUNCTIA DE MANAGER AL DR. MIHAI GLOD!!!!!
    A demonstrat ca este mult mai bun decat Mitrofan. A castigat examenul, desi totul fusese pregatit pentru ea. A incercat sa il elimine din cursa(stia ca nu il poate intrece in lupta corecta).
    Echipa Mitrofan- Solomon- Rotaru- D. Branisteanu trebuie sa plece.
    Mitrofan, nu stii sa pierzi! Nu stii sa conduci! Da-ti demisia de onoare!

  • Aceasta individa intr-un an de zile de când este in acest spital a reușit performanta să facă 3/4 din spital nefuncțional. Clinica de balneologie care funcționa pe trei etaje acum își desfășoară activitatea în 80 de metri pătrați, clinica medicala are numărul de paturi înjumătățite, ATI-ul este desființat, sălile de operație de pe chirurgie sunt desființate, numai clinicile doctorilor Branisteanu sunt neatinse. Cine i-a dat aprobare pentru aceste modificări, ce minciuni a declarat pe la minister, DSP? Cei din minister sunt scârbiți de ea pentru că face presiuni împreună cu Balaniscu, alt neispravit, și Popa să rămână în funcție. Faci asta pentru că nu ai coloana vertebrala, niciun pic de demnitate, nu ești o doamna, nu ai caracter. GREAȚĂ.

  • Raspuns pentru ,,Ion ” Sarut mana , ,dnul Ion”….:) Barbatii ar fi iesit la rampa cu numele real ,asa fac masculii cand au ceva de spus .De emotie ,vad ca ati scris,,numimea”…Ma rog , nimeni nu i perfect. Dar cand arunci niste acuzatii nefondate ,indiferent de sex, oamenii mici raman asa cum sunt , mici …..Doar daca fiind de sex feminin si fiind in luna aceea .atunci putem intelege

    A fost un concurs ,concursul a fost castigat de dr Glod ..Chiar daca nu place unora ,,alea iacta est”…Bine ,ce i drept se pot fura zarurile si atunci dispare orice speranta !

  • Felicitari, domnului manager-dr. Mihai Glod!
    De cand a venit Mitrofan, cuvintele preferate sunt consiliul de etica si comisia de disciplina.
    Consiliul de etica a rezistat si nu s-a supus. Acum insista si preseaza prin intermediul „cumatrei”. Daciana nu esti demna, sa fii presedinta comisiei de disciplina. Nu ai ce sa cauti acolo…. Si tu esti „compromisa”. Ai facut multe porcarii la viata ta. Se stie si trecutul tau, si ce ai facut cand erai la Spiridon. Mare greseala a facut UMF-ul cand te-a numit.
    Domnul dr Glod a fost si este hartuit de echipa Mitrofan-Rotaru-Solomon-Branisteanu. Asa cum s-a scris in presa, au incercat sa il elimine din cursa pentru manager. OMUL ESTE BUN!!!! A castigat un concurs care a fost organizat cu dedicatie pentru Mitrofan.
    Mitrofan, da-ti DEMISIA! Habar nu ai cu ce se manaca conducerea unui spital. Intr-un an, ai demonstrat ca esti incapabila. Nu stii si nu poti! DEMISIA!

  • Felicitari, d-nului manager Mihai Glod!
    Am fost operat de dumnealui acum 6 ani. Totul a fost foarte bine. Prieteni si membri familiei ii sunt pacienti. Il recomand! Personalul spitalului il respecta. Spitalul avea de toate.
    Va sunt recunoscator, d-nule doctor!

  • Felicitari domnului manager dr. Mihai Glod!
    Un OM, un medic bun si un manager adevarat! Personalul spitalului asteapta cu nerabdare sa reveniti in functie! Ne dorim liniste, stabilitate, respect si siguranta!
    Toate acestea lipsesc de cand a intrat la conducere d-na Mitrofan.

Adauga un comentariu