Prima pagină » Actualitate » Caz medical teribil prezentat de prof. univ. dr. Silviu Gurlui, deputat AUR de Iași. Situația este una revoltătoare și implică viața unui copil
Caz medical teribil prezentat de prof. univ. dr. Silviu Gurlui, deputat AUR de Iași. Situația este una revoltătoare și implică viața unui copil

Caz medical teribil prezentat de prof. univ. dr. Silviu Gurlui, deputat AUR de Iași. Situația este una revoltătoare și implică viața unui copil

07 iun. 2025, 12:42, 3 ,
Redacția BZI în Actualitate

Deputatul AUR de Iași, prof. univ. dr. Silviu Gurlui, aduce în atenția publică și instituțională un caz medical cutremurător, care implică suferința unei fetițe de 13 ani și o serie de posibile erori grave petrecute într-un spital public din România. Parlamentarul a declarat că va folosi toate pârghiile legislative pentru a obține explicații și a sancționa disfuncționalitățile sistemului sanitar, afirmând că „suntem într-un sistem național, poate, mai bolnav decât aparențele”.

Caz medical teribil prezentat de prof. univ. dr. Silviu Gurlui, deputat AUR de Iași

Fetița, internată la Spitalul de Pediatrie „Petrolul” din Ploiești pentru o presupusă apendicită, a ajuns să sufere o peritonită din cauza întârzierii intervenției, urmată de o externare în condiții precare. Ulterior, la Spitalul „Victor Gomoiu” din București, medicii au descoperit un corp străin (posibil fir chirurgical sau material de pansament) în abdomenul copilului, care a provocat acumulări de lichid infectat.

Deputatul Gurlui subliniază că astfel de situații nu pot fi ignorate și solicită măsuri urgente pentru protejarea celor mai vulnerabili pacienți: copiii.

„Am decis să le public. În calitatea mea de Deputat voi urma toate pârghiile legislative să interpelez să aflu problemele. Un caz grav, o traumă suferită de un copil şi întreaga familie. Într-un sistem naţional, poate, mai bolnav decât aparenţele.
Bună seara, domnule Silviu Gurlui,
În primul rând, vă felicit sincer pentru implicarea dumneavoastră activă în sprijinul oamenilor și vă mulțumesc pentru faptul că nu rămâneți indiferent la cazuri care țin de umanitate, compasiune și dreptate. Mă simt cu adevărat mândră că sunt ieșeancă și că avem astfel de oameni în Parlament.

Vă scriu în legătură cu o situație extrem de gravă prin care a trecut fiica mea, în vârstă de 13 ani, în urma unei intervenții chirurgicale de apendicită efectuate la Spitalul de Pediatrie „Petrolul” din Ploiești. Inițial, am ajuns la spital doar pentru o evaluare, cu gândul că poate fi o simplă problemă digestivă sau o suspiciune de apendicită. Nu intenționam să rămânem internați, dar medicul de gardă ne-a spus că nu poate stabili un diagnostic fără investigații suplimentare și ne-a recomandat internarea.
Am decis să am încredere, convinși că orice întârziere ar putea agrava situația. Din păcate, ceea ce a urmat a fost o experiență care ne-a zdruncinat profund încrederea în sistemul sanitar local. Copilul meu a fost operat cu întârziere, comunicarea a fost minimală, uneori lipsită de empatie. Deși ni s-a spus inițial că este doar apendicită, ulterior am aflat că datorită faptului că nu au intervenit la timp, fusese deja peritonită.

Mai grav, după externare, copilul acuza dureri, iar la controlul făcut la Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” din București, medicul chirurg pediatru a descoperit ecografic în abdomenul ei un ,,fir,, ( corp străin) de circa 5×40 mm, care a colectat lichid și resturi – rămânând de la intervenția de la Ploiești. Copilul este acum sub observație atentă în București, dar a fost externată cu restricții severe, fiind monitorizat îndeaproape, urmând să revenim periodic pentru reevaluare.
Situația rămâne incertă. Nu știm dacă firul este resorbabil dacă este pansament sau dacă va necesita o altă intervenție chirurgicală.
Astăzi am depus o cerere oficială la Spitalul de Pediatrie Ploiești, prin care solicit dosarul medical complet. Este o urgență medicală – medicul din București trebuie să știe ce tip de materiale au fost folosite la operație, pentru a înțelege exact ce se află în abdomenul copilului și pentru a putea interveni corect.

Ce este cel mai dureros e faptul că mulți părinți, în special cei cu posibilități financiare reduse, nu pot să plece la spitale din București pentru că nu își permit. Cei care rămân la Spitalul de Pediatrie din Ploiești sunt tocmai cei mai vulnerabili – părinți disperați, care speră că vor fi tratați cu responsabilitate.
În schimb, sunt adesea tratați cu neglijență, abuz, lipsă de comunicare și chiar aroganță, pentru că, în momentele critice, nu mai ai energie să protestezi sau să ceri explicații. Iar copiii sunt cei care suferă fizic şi psihic.
M-am simțit datorare să scriu tot ce s-a întâmplat, cu speranța că aceste informații pot fi utile și că pot contribui la o schimbare. Nu mai este doar cazul copilului meu- e o situație în care pot ajunge oricând alți copii. Și cred că e vital ca părinții să fie informați și încurajați să vorbească, să semnaleze abuzurile, să ceară explicații. Sănătatea copiilor noștri nu trebuie să depindă de noroc sau de posibilitățile financiare ale familiei.
Vă mulțumesc din suflet că mi-ați oferit deschiderea să vă scriu și că alegeți să nu rămâneți indiferent.
Cu profund respect,
Semnătura
‐––––––––––––
fișă cronologică a acestui unui caz:
Caz: Minor, 13 ani
Perioada: 25 mai – 4 iunie 2025
Spital: Unitate de Pediatrie din Ploiești / Spital clinic de copii București
Duminică, 25 mai 2025
Copilul acuză dureri abdominale difuze, fără localizare clară.

Luni, 26 mai
Dimineața: apar vărsături și un scaun moale; totuși, copilul participă la un concurs școlar.
Ora 10:30 – prezentare la UPU Pediatrie Ploiești, însoțit(ă) de mamă:
– Se efectuează analize de sânge și urină.
– Temperatura: 37,1°C.
– Consultație chirurgicală: durerea e localizată în fosa iliacă dreaptă.
– Se ia decizia internării, deși nu este disponibil ecografistul de gardă.
– Propunerea de investigații rapide în clinică privată este respinsă.
– Internarea are loc la ora 11:30.
Ora 16:30 – Ecografie:
– Apendicele nu este vizibil, dar se observă inflamație abdominală, lichid, ovare inflamate, sensibilitate în zona vezicii.
– Concluzie: posibilă apendicită.
– De la ora 16:30 până marți la ora 9:30 – copilul nu este reexaminat, deși starea se deteriorează: febră 39,6°C, dureri abdominale intense, greață, cefalee, incapacitate de mișcare.

Marți, 27 mai
Ora 9:30 – medicul chirurg decide intervenția, cu remarci ironice și lipsite de empatie.
Ora 10:10 – intervenție chirurgicală.
Ora 11:40 – comunicare sumară către mamă: apendicită ascunsă în spatele vezicii, infectată, tub de dren montat.
După operație: copilul se ridică, merge singur(ă), pare în revenire.

Miercuri, 28 mai
Transfer pe secție la recomandarea medicului.
Apar scaune diareice, dureri abdominale.
Medicul AŢI menționează că a fost vorba de peritonită.

Joi, 29 mai
Copilul primește iaurt și sticksuri.
Scaune diareice frecvente, febră peste 39°C, dureri intense.
Asistentele anunță cu întârziere medicul.
Răspunsul medicului: „Să i se pună pampers.”
Starea se stabilizează ulterior.

Vineri, 30 mai
Reapar dureri în zona operației.
La vizită oficială, nu se efectuează consult.
Copilul imploră ajutor, dar este ignorat.
Ulterior, se constată că drenul era înfundat – este desfundați, iar starea se ameliorează.
Mama este acuzată că „a cerut” transferul pe secție – fapt infirmat de context.

Sâmbătă – Luni, 31 mai – 2 iunie
Drenul este scos.
Persistă greața, vărsături, scaune diareice (peste 10/zi).
Iritații anale severe – tratate cu creme cumpărate de familie.
Luni: la externare, medicul nu este prezent.
Se oferă un bilet de externare incomplet, fără semnătură, fără recomandări, fără ștampilă.
Comportament abuziv constatat
Copilul, rămas temporar singur, este jignit verbal de personal: apelative degradante, glume despre starea sa.
Lipsă totală de empatie, profesionalism și comunicare.

Luni seara, 2 iunie
Acasă: dureri severe la urinare și defecație, copilul afirmă: „Mi se taie respirația de durere.”

Marți, 3 iunie
Medicul pediatru și medicul de familie sunt contactați.
Ambii recomandă control urgent la un spital de specialitate din București.
Miercuri, 4 iunie – Spitalul „Victor Gomoiu”, București
Consultație chirurgicală.
Se efectuează investigații ecografice și se descoperă:
– Corp străin (fir sau material necunoscut), de aprox. 5 x 40 mm, în abdomenul copilului, cu lichid și colecție infecțioasă.

Recomandări medicale:
– Monitorizare strictă.
– Repaus total.
– Regim alimentar.
– Revenire pe 10 iunie pentru reevaluare.
– Medicul oferă familiei numărul său de urgență.

Concluzie
Acest caz relevă un lanț grav de neglijențe, lipsă de comunicare, posibile erori medicale și un comportament profund lipsit de umanitate într-o unitate pediatrică publică.
Pacienții minori, vulnerabili și familiile lor ajung adesea victime ale unui sistem care tolerează iresponsabilitatea profesională și marginalizează părinții fără putere sau resurse”, a transmis prof. univ. dr. Silviu Gurlui, deputat AUR de Iași.

Bugetul.ro
Bulgaria, umilință supremă pentru România! Țara noastră a fost exclusă definitiv din programul Visa Waiver, însă vecinii din sud vor avea acces neîngrădit peste Ocean
redactia.ro
Cine e miliardarul care a murit la polo după ce a înghițit o albină
Bugetul.ro
Adio, Parcul IOR din București în actuala formă! Primarul Robert Negoiță vrea să transforme locul de recreere din Sectorul 3 într-o oază modernă
a1.ro
Cum a fost surprinsă Mihaela Botezatu, văduva lui Silviu Prigoană, la mormântul soțului ei. Cum arată locul de veci la șapte luni
Playtech.ro
Mii de hoteluri din Turcia au fost închise. Turiştii români, sfătuiţi să verifice locaţiile în care au cazare în această perioadă
observatornews.ro
Şoc uriaş trăit de o mamă cu 2 copii, amendată cu 5.000 de euro pentru o parcare de 2 ore la un magazin din UK
Playsport.ro
Diplomat român bătut în Rusia și evacuat de urgență. FSB este principalul...
Evz.ro
Programul Visa Waiver pentru români. Vestea momentului vine din SUA
realitatea.net
Românii au găsit o nouă metodă de a păcăli aparatele de reciclare. Reușesc să obțină o grămadă de bani cu un singur pahar de plastic
SportpeSurse
EXCLUSIV Imagini devastatoare cu casa părintească a lui Ion Țiriac din Brașov. Locuința a ajuns o dărăpănătură în care colcăie șobolanii. Primarul orașului face declarații tulburătoare despre miliardar: ““Nu l-a interesat niciodată”
Playtech.ro
Informaţia momentului despre Traian Băsescu! Toţi aşteptau o veste bună, ce se întâmplă cu fostul preşedinte după operaţie
Dailybusiness.ro
Câți bani a câștigat Cristela în 2024. Cu ce afaceri se ocupă soția lui Călin Georgescu
RomaniaTV
Nicuşor Dan, mesaj important pentru români înaintea desemnării premierului
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Soţia celui mai temut interlop al României tună şi fulgeră: S-ar putea să se trezească BALAURUL!
redactia.ro
Un nou accident aviatic în India. Nu există supraviețuitori
ego.ro
Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`