National

Caz șocant în județul Giurgiu! O bătrână a fost sfâșiată de doi câini

Publicat: 02 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Caz șocant în județul Giurgiu O bătrână a fost sfâșiată de doi câini
Caz șocant în județul Giurgiu! O bătrână a fost sfâșiată de doi câini

Caz șocant în județul Giurgiu! O bătrână a fost sfâșiată de doi câini. Miercuri după-amiază, o femeie cu vârsta de 77 de ani a fost ucisă, după ce a fost atacată de doi câini, în timp ce avea grijă de ei. Aceștia sunt de rasă Amstaff și nu sunt ai nimănui, ci aparțin fiului femeii. O vecină de-a bătrânei a sesizat Poliția, după ce și ea a fost mușcată de unul dintre patrupede.

Conform IPJ Giurgiu, totul a avut loc în jurul orei 13:00, în comuna Prundu.

Caz șocant în județul Giurgiu! O bătrână a fost sfâșiată de doi câini

Fiind îngrijorată de ce se întâmplă în curtea bătrânei, o vecină de 79 de ani a mers să o ajute. În acest timp, cei doi câini au atacat-o și pe aceasta, doar unul dintre animale reușind să o muște. Femeia a sunat la 112 și a alertat Poliția, reclamând incidentul.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că un bărbat din comuna Prundu, deţinea în curtea locuinţei, 2 câini, rasa Amstaff, care în jurul orelor 13.00, au atacat-o pe mama acestuia, o femeie în vârstă de 77 de ani, pe timpul desfăşurării activităţilor de îngrijire a acestora, iar leziunile produse au condus la decesul acesteia” precizează poliţiştii din Giurgiu.

După confirmarea decesului femeii, anchetatorii au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă. Fiul acestuia a fost amendat contravenţional în baza OUG 55/2002, pe motivul nedeclarării câinilor organelor de poliţie.

Proprietarii de câini sunt obligaţi să îşi plimbe patrupedele de două ori pe zi, în Germania este lege

O lege inedita a fost votată în Germania. Conform acesteia, proprietarii de câini sunt obligaţi să îşi plimbe patrupedele de două ori pe zi. Legea va reglementa numărul câinilor din gospodărie, dar şi condiţiile de trai ale acestora. Conform unei statistice făcute la nivel naţional, în Germania la fiecare 5 locuinţe se afla un câine.

Nemţii vor fi obligaţi ca să îşi demonstreze prietenia faţă de animalele de companie, iar ministrul german al Agriculturii a propus un proiect de lege prin care obliga proprietarii de câini să îşi plimbe patrupedele de două oii pe zi, iar durata totală a plimbărilor trebuie să fie minim o oră.

Legea va obliga, printre altele şi ideea de temperatură minimă şi maximă a locuinţei în care locuiesc câinii, dar şi spaţiul pe care un animal de companie trebuie să îl aibă. În altă ordine de idei, reglementarea cea mai importantă este aceea că animelele nu vor putea fi lăsaţi singure toată ziua în locuinţă.

Legea a fost analizată de specialişti

Poate părea că legea e venită doar din partea unor iubitori de animale, dar e total fals. Aparent, legea a fost scrisă după ce mai mulţi specialişti au făcut câteva studii legate de felul cum trebuiesc proprietarii de câini să se comporte cu animelele.

În altă ordine de idei, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Câinilor din Germania a declarat faptul că legea este una bună, dar nu e tocmai realistă. În Germania, peste 9 milioane de câini sunt ţinuţi ca animale de companie.

Comportament la 180 de grade în Coreea de Nord

Dacă în Germania, autorităţile au un real interes în crearea unor condiţii optime prin care câinii să poată fi întreţinuţi de proprietari, în Coreea de Nord, lucrurile stau total invers. Conform presei internaţionale, liderul nord coreean a dat ordin ca toţi câinii din capitală să fie luaţi de la proprietari. Se pare că acestuia nu îi convine faptul că, cei care au câini tind să aibă un comportament occidental.

 

Adauga un comentariu