National

Caz șocant la Institutul Marius Nasta din Capitală! Un bebeluș de 5 luni a murit de tuberculoză. Iată de ce părinţii au ajuns prea târziu cu el la spital

Publicat: 09 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Caz șocant la Institutul Marius Nasta din Capitală Un bebeluș de 5 luni a murit de tuberculoză. Iată de ce părinţii au ajuns prea târziu cu el la spital
Un bebeluş a murit la Iași, după ce s-a infectat cu noul coronavirus

Caz șocant la Institutul „Marius Nasta” din Capitală! Un bebeluș de 5 luni a murit de tuberculoză. Viața micuțului a stat în mâinile părinților, care de teamă să nu se infecteze cu noul coronavirus, au ajuns prea târziu cu el la medic.

Medicii spun că l-ar fi putut salva, dacă beblușul ar fi fost adus la timp la spital. Însă părinții au vrut să îl protejeze de COVID-19 și când au decis să îl aducă, pentru a primi îngrijire de specialitate, copilul a decedat. De aceea, medicii solicită autoritățile să ajute părinții să își recapete încrederea în sistemul medical.

Într-o intervenție la Antena 3, Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, a făcut un apel la populație să vină la spital atunci când au nevoie.

Beatrice Mahler: „Un diagnostic tardiv în tuberculoză reduce sau aduce riscul de complicaţii, aduce risc de evoluţie extrem de gravă a aceste boli”

Beatrice Mahler a făcut un apel, pentru a îndemna fiecare persoană, care are simptomatologie cronică, să ajungă la spital, la timpul potrivit, pentru că pacienţii nu sunt obligaţi să cunoască simptomatologia, însă cu siguranţă, medicii şi personalul medical trebuie să creeze condiţii ca ei să ajungă în spitale şi să poată fi diagnosticați.

”Precizez importanţa asistenţei pacientului cronic, pentru că dacă vorbim de tuberculoză la copil, vorbim de fapt de o tuberculoză a adultului care trebuie diagnosticată. Nu este o vină să fii bolnav. Oricine poate fi bolnav şi nu este o vină, dar este foarte important să creem locuri pentru pacientul cronic, să îndemnăm pacientul cronic să vină la diagnostic, pentru că un diagnostic tardiv, mai ales dacă vorbim de tuberculoză înseamnă risc de boală pentru cei din jurul nostru, pentru că tubercoloza este o boală infecţioasă. Un diagnostic tardiv în tuberculoză reduce sau aduce riscul de complicaţii, aduce risc de evoluţie extrem de gravă a aceste boli

Prin urmare, mi-aş dori foarte mult ca apelul meu să fie înţeles ca un îndemn pentru fiecare persoană care are simptomatologie cronică, să ajungă la spital, la timpul potrivit, pentru că pacienţii nu sunt obligaţi să cunoască simptomatologia, însă cu siguranţă, medicii şi personalul medical trebuie să creeze condiţii ca ei să ajungă în spitale şi să poată fi diagnosticat.

Beatrice Mahler: „Adultul bolnav de tuberculoză poate să transmită boala celor din jur”

Managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală a declarat că tuberculoza se transmite extrem de ușor, iar cei mai fragili în contact cu un adult bolnav sunt copiii.

Lucrurile sunt extrem de complicate, pentru că vorbim de un diagnostic de tuberculoză la copil care se pune extrem de dificil. Este extrem de important atunci când vorbim de tuberculoză să avem un diagnostic şi o anchetă epidemiologică similar a ceea ce facem în infecţia cu SARS-CoV-2. Este foarte important să reţinem că adultul bolnav de tuberculoză poate să transmită boala celor din jur şi cei mai fragili în contact cu un adult bolnav sunt copiii, pentru că ei au o imunitate extrem de puţin dezvoltată pentru a lupta cu acel inamic care extrem de dur în evoluţie dacă vorbim de copii”, a spus Beatrice Mahler, vineri, în exclusivitate la Antena 3.

Adauga un comentariu