National

Ce a mărturisit sfâșietoare fiica cea mare a lui Corneliu Vadim Tudor, la 5 ani de la moartea tribunului

Publicat: 12 sept. 2020

Au trecut cinci ani de la moartea lui Corneliu Vadim Tudor iar familia, prietenii și apropiații au participat la o slujbă de comemorare. Politicianul s-a stins pe 14 septembrie 2015 de Ziua Crucii, în urma unui infarct miocardic.

Sunt cinci ani de la trecerea în nefiinţă a tribunului, iar moartea sa a lăsat un gol imens în sufletele soţiei şi fiicelor sale, care au organizat o slujbă de pomenire. Îndurerată, soţia poiliticianului povesteşte cu ochii în lacrimi despre momentele grele prin care a trecut, imediat după decesul soţului său.

„Mi-am pierdut jumătatea vieții mele, sufletul meu. Ne-am trezit singure toate trei, eu m-am trezit cu două fete la facultate, fără niciun sprijin material, pentru că eu eram casnică și vă închipuiți că a fost un impact destul de mare. Dar, cu timpul, am reușit să trecem peste aceste greutăți”, a spus soția tribunului.

„Abia anul acesta, la această comemorare realizăm cu adevărat ce s-a întâmplat. Tata a fost un mare patriot, iubitor de țară, de valori tradiționale, de tot ceea ce înseamnă istoria acestei țări”, a spus fiica cea mare a lui Vadim, Lidia.

Alături de familie, la slujba de pomenire au participat şi foştii colaboratori şi apropiaţi ai lui Corneliu Vadim Tudor. Corneliu Vadim Tudor, fondator al Partidului România Mare, s-a stins din viaţă la vârsta de 65 de ani, în urma unui infarct miocardic.

Corneliu Vadim Tudor a murit în urmă cu cinci ani

După decesul lui Corneliu Vadim Tudor, pe pagina sa de Facebook a fost actualizată o poezie postată iniţial în 7 septembrie, intitulată „POEM INEDIT ULTIMA CAFEA”, care are opt strofe:

„Hai, Moarte, să bem o cafea / Ţi-o fac cu caimac, aromată / Mai leapădă-ţi coasa cea grea / Şi mantia asta ciudată.

Te rog să iei loc în fotoliu / Nu mă supără dacă fumezi / După cine eşti, Moarte, în doliu? / De ce tot suspini şi oftezi?

E foarte fierbinte cafeaua / Nu te grăbi, că te frigi / Mai lasă-mi pe cer, încă, steaua / Dacă eu am să mor, ce cîştigi?

Ai venit să mă iei în persoană / Prea mare onoare îmi faci / Din toată specia asta umană / Numai pe mine mă placi?

Hai să-ţi ghicesc în cafea / E bine să ştii ce te-aşteaptă / O cumpănă grea vei avea / Dar tu te descurci, eşti deşteaptă. (…) Corneliu Vadim Tudor. Noaptea de duminică spre luni, 6 spre 7 septembie 2015”.

Corneliu Vadim Tudor s-a născut în 28 noiembrie 1949, în Bucureşti, era scriitor, politician şi jurnalist. Este fondatorul Partidului România Mare, fost membru al Parlamentului European şi fost senator.

 

Comentarii
  • d/l Vdim a fost ummare patriot si asisderea poet.d/zeu sa/l ocroteasca acolo unde se afla si,sa ne ajute,precum o facea cu semenii sai cand era in viata.sa le fie rusine politicienilor care l/au denigrat ,chiar si unii din asa zisa generatie mai tanara ,pentr faptul ca spunea numai adevarul.altfel arata Romania daca mai traia domniasa.D/zeu sa/lbinecuvinteze.

Adauga un comentariu