Local

Ce a putut să facă un minor din Iași! I-a transmis amicului pe Facebook să vină cu bani la hipermarket, dacă nu vrea să-l bage în spital. Viteazul stă acum cu sufletul la gură, după ce a fost acuzat de șantaj (Exclusiv)

Publicat: 03 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce a putut să facă un minor din Iași I-a transmis amicului pe Facebook să vină cu bani la hipermarket dacă nu vrea să-l bage în spital. Viteazul stă acum cu sufletul la gură după ce a fost acuzat de șantaj Exclusiv
Un minor din Iași va fi nevoit să dea ochii cu judecătorii, după ce a fost acuzat de șantaj de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătorie

Un adolescent din Iași va fi nevoit să dea explicații în instanță, după ce a fost acuzat de comiterea unei infracțiuni. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis recent în judecată pe Ion A.Ș., sub acuzația de șantaj. Anchetatorii spun că minorul în vârstă de 16 ani ar fi amenințat un cunoscut pe o rețea de socializare să îi aducă suma de 100 de lei într-un hipermarket, în contul unei presupuse datorii

Polițiștii s-au crucit când au văzut la ce l-a dus mintea pe un minor din Iași! Oamenii legii spun că adolescentul i-a transmis unui cunoscut pe Facebook să vină cu bani la un hipermarket, dacă nu vrea să-l bage în spital! „Viteazul” stă acum cu sufletul la gură, după ce a fost acuzat de șantaj. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis recent în judecată pe Ion A.Ș., sub acuzația de șantaj. Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații ieșeni vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Minorul, acuzat că i-a trimis victimei mesaje de amenințare

Oamenii legii au afirmat că minorul ieșean Ion A.Ș. (16 ani) a intrat în vizorul lor în urmă cu aproximativ 3 luni.

„În cauză, s-a reținut că, pe data de 18 septembrie 2021, inculpatul minor I.A.Ș. a amenințat-o pe persoana vătămată P.O.C. cu acte de violență fizică, amenințări pe care i le-a transmis prin intermediul unei rețele de socializare și prin mesaj vocal, cu scopul de a o constrânge să îi remită suma de 100 de lei, reprezentând plata parțială a unei datorii”, a declarat ieri Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Anchetatorii ieșeni susțin că, la scurt timp de la mesajele primite, victima a mers țintă la Poliție, unde a depus o plângere, povestind prin ce a trecut. Astfel, oamenii legii au decis organizarea unui flagrant, pentru a-l prinde pe minorul care amenința pe Facebook.

Adolescentul ieșean, prins în flagrant în parcarea unui hipermarket

Anchetatorii ieșeni spun că minorul Ion A.Ș. a fost prins de oamenii legii în parcarea unui hipermarket.

„Fiind sesizați de către persoana vătămată, agenții de Poliție s-au deplasat pe data de 20 septembrie 2021 în parcarea unui hipermarket din municipiul Iași, unde persoana vătămată urma să se întâlnească cu inculpatul. Aceasta i-a remis inculpatului o bancnotă de 100 de lei, iar, la scurt timp după ce s-au despărțit, inculpatul a fost oprit de agenții de Poliție, care au găsit asupra sa bancnota obținută prin constrângerea persoanei vătămate.

Prin ordonanța organelor de cercetare penală din data de 20 septembrie 2021 a fost dispusă măsura reținerii față de suspect pentru 24 de ore, iar, prin ordonanța procurorului din data de 21 septembrie 2021, s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de inculpatul I.A.Ș. pe o perioadă de 60 de zile. Precizăm că toate persoanele beneficiază de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Adauga un comentariu