Cancan ultimă oră

Ce afecțiune l-a ucis pe Ion Caramitru?

Publicat: 06 sept. 2021
Ion Caramitru a fost actor de teatru și film, regizor și politician român

Vestea decesului marelui actor Ion Caramitru a căzut ca un trăznet peste România.

Ion Caramitru era internat la spitalul Elias de câteva săptămâni. Andrei Giurgia, preşedintele ARTIS, preciza în urmă cu câteva săptămâni:

„Domnul Caramitru, din păcate, nu vreau să cred că suntem năpăstuiţi de soartă, nu va putea face deplasarea la Iaşi. Este internat la spital în acest moment, la Bucureşti. E în revenire, e în investigaţii medicale. Îi pare foarte rău de ceea ce se întâmplă. El va fi internat în următoarele patru zile. Nu va putea face o deplasare la Iaşi. Toată lumea este optimistă şi bucuroasă pentru că nu este ceva grav”, a declarat Giurgia.

Zilele acestea, actorul Ion Caramitru trebuia să se afle la Iași pentru a participa la Festivalul Serile Filmului Românesc (SFR). Însă, se pare că Ion Caramitru era internat la secţia de terapie intensivă, unde ar fi fost intubat. Potrivit sursazilei.ro, actorul făcuse septicemie, după ce s-ar fi infectat cu un stafilococ.

Ce înseamnă, de fapt, septicimia sau infecția sângelui

Infecția sângelui este o boală gravă și apare atunci când sunt prezente bacterii în circulația sangvină. Poate fi fatală, ca în cazul maestrului Ion Caramitru.

Din păcate, organismul marelui actor nu a reușit să facă față unei asemenea boli și acesta s-a stins pe patul de spital, în aceeași zi care a plecat la ceruri și Ivan Patzaichin.

Persoanele cu un sistem imunitar slăbit, precum cele cu HIV, sau leucemie, copiii, vârstnici, cele cu o igienă dentară deficitară, care au suferit recent o operație sau lucrează într-un mediu expus la bacterii sau virusuri au un risc mai crescut de a face sepsis, adică o infecție severă a sângelui.

Printre simptomele acestei boli grave se numără: frisoane, febră, slăbiciune, respirație rapidă, creșterea pulsului sau palpitații,
paloare a pielii.

Trupul neînsuflețit al lui Ion Caramitru nu a fost depus la Teatrul Național

Trupul neînsuflețit al maestrului Ion Caramitru nu a fost depus la Teatrul Național București, așa cum apropiații, dar și oamenii care l-au iubit pe marele actor, se așteptau! A fost chiar dorința lui Caramitru. A vrut discreție, astfel că sicriul va ajunge la o biserică din Capitală.

La TNB a fost depus doar portretul îndoliat al lui Ion Caramitru, iar foști colegi de breaslă, între care Marian Rîlea, au aprins o lumânare sau au lăsat o floare.

Altfel, marele actor Ion Caramitru va fi înmormântat la Cimitirul Bellu, pe Aleea Artișților. „Locul lui este aici. Nu știm exact ziua, cert este că va fi înmormântat la Bellu. Nu se știe deocamdată nici poziția exactă, dar va fi pe Aleea Artiștilor”, au precizat surse din cadrul Administrației Cimitirelor pentru Gândul.

Adauga un comentariu