WoW!

Ce alimente ai voie să mănânci în dieta fără carbohidraţi

Publicat: 16 dec. 2019

A trecut ceva timp de la sărbătorile de iarnă, ai terminat de mâncat şi ultimii cârnaţi şi şunculiţă rămase după Revelion, aşa că ai toată motivaţia din lume să încerci o dietă care să te ajute să scapi de kilogramele acumulate în ultimele săptămâni… poate şi de cele mai vechi. Poţi opta pentru dieta fără carbohidraţi, pentru rezultate mai rapide.

Spre deosebire de alte diete,aceasta nu se poate transforma într-un stil de viaţă permanent şi trebuie să fie însoţită de sport,minimum o jumătate de oră pe zi (inclusiv mers pe jos).

Ce alimente ai voie să mănânci în dieta fără carbohidraţi

În principiu,este recomandat să consumi carne de pui,peşte slab,ouă,legume,fructe,nuci,condimente de orice fel,lactate şi cereale integrale,fără gluten. Nu ai voie deloc zahăr în această perioadă,ulei,sucuri (chiar şi cu 0 calorii).

Factori care pot încetini procesul de slăbire

Ca în orice dietă,există câţiva factori care pot face ca procesul de slăbire să fie îngreunat. Între aceştia se numără stresul,deoarece nivelul hormonilor poate interfera cu dieta,dând o stare permanentă de foame. De asemenea,trebuie să eviţi să te cântăreşti tot timpul. Uneori,sunt zile în care slăbeşti mai mult şi altele în care slăbeşti mai puţin-acestea din urmă te pot face să fii atât de dezamăgită încât să renunţi la regim. Un alt factor care poate fi o piedică în această dietă este consumul excesiv de nuci. Deşi nu sunt interzise,ele trebuie consumate cu moderaţie,căci sunt bogate în grăsimi,chiar dacă sunt sănătoase. Iar în final,nu uita să dormi bine,căci somnul are un rol esenţial în orice dietă.

Reguli de urmat în dieta fără carbohidraţi de 30 de zile

Nu consuma deloc carbohidraţi albi: pâine, orez, cereale, cartofi sau paste, acesta este primul pas pentru obţinerea rezultatelor dorite. Nu amesteca proteinele cu legume sau cu fructe în dieta fără carbohidraţi. Încearcă să faci mese cu alimente dintr-o singură grupă: ori doar proteine (carne, ouă, lapte), ori doar legume, ori doar fructe.

Bea doar apă sau cafea neîndulcită.Sucurile şi ceaiurile nu îţi sunt de niciun ajutor. Dacă eşti doritoare,ai voie un pahar de vin pe zi. Ai voie la o zi de răsfăţ pe săptămână. Ştii care este partea bună a dietei? Ai voie să trişezi o dată pe săptămână,oricând vrei tu. Nu exagera, însă!loading...

Adauga un comentariu