Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ce băutură alcoolică scade tensiunea arterială? Iată care sunt beneficiile alcoolului consumat cu moderație

Ce băutură alcoolică scade tensiunea arterială? Iată care sunt beneficiile alcoolului consumat cu moderație

05 apr. 2022, 11:51,
în Stiri si curiozitati

Dacă nu știi ce băutură alcoolică scade tensiunea, ai ajuns în locul potrivit! Află, în acest articol, care sunt beneficiile alcoolului consumat cu moderație.

Alcoolul poate avea efecte negative asupra organismului, dacă este consumat în exces. Se poate ajunge la deshidratare, sevraj și chiar la boli hepatice cronice. Însă, dacă este consumat cu moderație, alcoolul este benefic pentru prevenirea mai multor afecțiuni. Medicii recomandă consumul unui pahar de alcool pe zi, deoarece reduce tensiunea arterială și scade nivelul de trigliceride. De asemenea, un pahar de alcool consumat înainte de masă are efecte benefice asupra sistemului digestiv.

Consumat cu moderație, alcoolul poate reduce riscul de cancer și riscul de a suferi de demență.

un bărbat care toarnă țuică în pahar

Un pahar de alcool consumat înainte de masă are efecte benefice asupra sistemului digestiv.

Ce băutură alcoolică scade tensiunea arterială?

Majoritatea românilor știu că țuica este băutura alcoolică cu efecte nebănuite asupra tensiunii arteriale. Consumată în doze mici, ea contribuie la scăderea colesterolului rău din organism și a nivelului de trigliceride, fiind de mare ajutor persoanelor care suferă de hipertensiune.

Țuica este bogată în vitaminele A, B și C. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, această băutură are efecte antianemice. Impresionant este că țuica este o sursă extraordinară de fier, ideală pentru persoanele care se confruntă cu anemie. Deși este o băutură alcoolică, consumată în cantități mici, țuica echilibrează funcțiile ficatului.

O altă băutură alcoolică benefică pentru sănătate și, în special, pentru problemele legate de tensiunea crescută, este lichiorul de gutui. Acesta se prepară din gutui bine coapte, alcool de 22-30 de grade, scorțișoară și zahăr (proporțiile se stabilesc în funcție de cantitatea de suc pe care o lasă gutuile). Se rad gutuile într-un castron și se acoperă cu un prosop curat. Se lasă la rece timp de trei zile, după care se trec gutuile printr-o sită acoperită cu tifon, presând ușor, cât să se obțină sucul. Lichidul rezultat se amestecă cu aceeași cantitate de alcool și se toarnă într-un borcan. Se adaugă 300 de grame de zahăr și câteva bețișoare de scorțișoară, la un litru de lichid. Se acoperă borcanu și se lasă la macerat 2-3 săptămâni. Apoi, lichiorul se transferă în sticle bine închise.

În categoria băuturilor alcoolice benefice poate fi inclusă și berea. Aceasta ajută la creșterea hormonului fericirii, numit și dopamină. Doze mici de bere contribuie la un somn mai liniștitor.

un pahar de țuică în mâna unui bătrân

Țuica este bogată în vitaminele A, B și C.

Jägermeister, băutura cu multiple beneficiile pentru sănătate

Trecută printr-un proces minuțios și prin sute de controale de calitate, băutura alcoolică Jägermeister este extrem de benefică pentru sănătate. Deși nu influențează tensiunea arterială așa cum o face țuica, acest lichior conține multe ingrediente cu proprietăţi digestive, inclusiv rădăcină de ghimbir, scoarţă de scorţişoară, cardamom, coajă de portocală, anason şi coriandru. Un lucru mai puțin cunoscut este că, dacă bei un pahar de Jägermeister, după ce ai mâncat copios, te vei simți mai bine. Digestia se va realiza cu ușurință, iar efectele alimenteleor bogate în grăsimi nu vor fi resimțite.

Totodată, Jägermeister este folosită adesea și ca remediu împotriva tusei.

Atenție! Chiar dacă, în cantități mici, alcoolul poate fi benefic, consumul excesiv de alcool dăunează grav sănătăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
07 decembrie 2024
07 decembrie 2024