Prima pagină » Magazin » Ce beneficii oferă fizioterapia persoanelor cu spondiloză cervicală?
Ce beneficii oferă fizioterapia persoanelor cu spondiloză cervicală?

Ce beneficii oferă fizioterapia persoanelor cu spondiloză cervicală?

31 iul. 2024, 16:07,
în Magazin

Spondiloza cervicală este o afecțiune degenerativă a coloanei vertebrale în zona gâtului și este cauzată de uzura sau degenerarea discurilor intervertebrale și a articulațiilor în această zonă. Deși spondiloza cervicală este frecvent întâlnită la persoanele în vârstă, poate apărea și în cazul persoanelor mai tinere, în special la persoanele care au suferit leziuni sau traume la nivelul gâtului.

Fizioterapia include foarte multe tratamente prin care se pot ameliora simptomele spondilozei cervicale, motiv pentru care persoanele care suferă de dureri la nivelul gâtului sunt încurajate să se prezinte la medicul specialist.

Spondiloza cervicală – cum se manifestă și cum poate fi tratată?

Spondiloza cervicală se manifestă, în primul rând, prin durere la nivelul gâtului, care poate fi constantă sau intermitentă și care se accentuează în cazul anumitor mișcări ale gâtului. Senzația de rigiditate la nivelul gâtului, mai ales dimineața sau după perioade lungi de inactivitate, este un alt simptom al spondilozei cervicale. Unele persoane acuză dureri de cap, în special în partea din spate a capului, iar în cazul altor persoane, durerea poate iradia spre umeri, brațe și mâini.

De asemenea, unele persoane simt slăbiciune musculară, în special în brațe și mâini sau senzația de amorțeală sau furnicături în brațe, mâini sau degete. În cazurile mai severe de spondiloza cervicala, persoanele se confruntă cu probleme de coordonare a mâinilor și a picioarelor. Tratamentul spondilozei cervicale variază în funcție de severitatea simptomelor și poate include medicamente, cum ar fi analgezice și antiinflamatoare nesteroidiene pentru reducerea durerii și a inflamației sau relaxante musculare pentru reducerea spasmelor musculare. Cazurile mai severe de spondiloză cervicală sunt tratate cu corticosteroizi injectabili.

Fizioterapia – cât de benefică este în cazurile de spondiloză cervicală?

Spondiloza cervicală nu se tratează întotdeauna cu tratamente medicamentoase, ci și cu fizioterapie. Medicul specialist sau fizioterapeutul poate recomanda exerciții specifice pentru îmbunătățirea flexibilității și întăririi mușchilor gâtului și spatelui. La rândul lor, tehnicile manuale de mobilizare și manipulare sunt eficiente pentru îmbunătățirea mobilității articulațiilor. Tracțiunea cervicală este o altă procedură care are rolul de a reduce presiunea asupra discurilor intervertebrale. Pentru reducerea inflamației și calmarea durerii se poate apela la termoterapie sau electroterapie, care presupun aplicarea căldurii, frigului sau a stimulării electrice pe zonele dureroase.

Fizioterapia este prima modalitate de abordare a simptomelor cauzate de spondiloză cervicală, oferind rezultate imediate și de lungă durată, mai ales în cazurile moderate. În general, fizioterapia este foarte indicată pentru ameliorarea durerilor cronice, cum ar fi dureri cronice de spate, de gât sau de umăr.

Fizioterapia mai este foarte recomandată și pentru reabilitarea post-operatorie, ajutând semnificativ la o recuperare mai rapidă. Se recomandă fizioterapia și persoanelor care au suferit un accident auto, o leziune cauzată de sport sau un alt traumatism. În cazul pacienților diagnosticați cu artrită, fizioterapia este benefică pentru managementul simptomelor și pentru îmbunătățirea funcției articulațiilor. Nu în ultimul rând, fizioterapia este recomandată pentru recuperare și menținerea funcției motorii în boli precum scleroza multiplă și accident vascular cerebral, dar și pentru recuperarea după un infarct miocardic sau alte afecțiuni cardiace.

Fizioterapia joacă un rol crucial în ameliorarea durerii, îmbunătățirea mobilității și calității vieții pacienților cu diverse afecțiuni musculo-scheletice și neurologice, iar pasul către o stare mai bună de sănătate și un nivel mai ridicat de vitalitate începe cu o vizită la medicul specialist.

Bugetul.ro
Cutremur provocat de CEC Bank pe piața din România. Banca de stat numărul 1 din țară a decis să intre pe un teritoriu neexplorat, dar foarte dificil
redactia.ro
Doliu în politica românească. A murit un membru important USR. S-a și filmat înainte să se arunce de la etaj
Bugetul.ro
Adio, 0,50 lei din garanția SGR! Românii care colectează sticle și PET-uri vor avea parte de schimbări importante în viitorul nu foarte îndepărtat
a1.ro
Mesaje de „La mulți ani” Sfântul Gheorghe 2025. Felicitări cu urări pentru sărbătoriții de pe 23 aprilie
Playtech.ro
Ce s-a descoperit în organismul unuia dintre medicii rezidenţi din Iaşi? Detaliul care îl putea salva de la moarte
observatornews.ro
ANIMAŢIE. Fată de 15 ani, moartă după ce a căzut de pe trotinetă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Tărâmul miraculos din România, pomenit din 1769. Acolo se tratau regii, dar a fost distrus de comuniști
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
Misterul din jurul lui Putin a fost dezvăluit de o poză care face înconjurul lumii. E pentru prima oară când scapă o asemenea imagine
Playtech.ro
Horoscopul zilei. Mijlocul săptămânii aduce surprize mari pentru două zodii
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Eliza Natanticu, sfâșiată de durere, după moartea lui nea Gioni din Las Fierbinți. Era TATĂL ei, dar puțină lume știa. O părăsise când era mică
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Simona Bucura-Oprescu a semnat DOCUMENTUL prin care pensionarii scapă de datorii vechi. Ce prevede actul normativ
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Camelia Mitoșeru, mesaj pentru femeile care NU gătesc de Paște! Așa ceva...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`