International

Ce cadou i-a trimis Vladimir Putin lui Kim Jong Un. Cu siguranță Phenianul va fi impresionat

Publicat: 03 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce cadou i-a trimis Vladimir Putin lui Kim Jong Un. Cu siguranță Phenianul va fi impresionat
Se știe că liderul nord-coreean Kim Jong Un este un călăreț pasionat

Acest cadou făcut de Vladimir Putin lui Kim Jong Un este cel mai probabil un semn de recunoștință pentru faptul că liderul comunist din Coreea de Nord a recunoscut anexarea teritoriilor din Ucraina. Așadar, de vreme ce Rusia și Coreea de Nord au reluat călătoriile cu trenul pentru prima dată de când au fost întrerupte călătoriile pe calea ferată în timpul pandemiei COVID, în garnitură se află 30 de cai din rasa „Orlov Trotter”, animalele preferate ale dictatorului Kim Jong Un.

Pasiunea lui Kim Jong Un pentru cai este recunoscută

Cadoul trimis de Vladimir Putin lui Kim Jong Un

Pasiunea lui Kim Jong Un pentru cai este recunoscută la nivel mondial, iar Vladimir Putin nu este deloc străin de ea. Liderul din Coreea de Nord s-a fotografiat în de mai multe ori în timp ce călărește și periodic merge la un munte considerat cu puteri mistice în Coreea de Nord.

Potrivit serviciului veterinar, trenul a pornit din Orientul Îndepărtat al Rusiei prin punctul de trecere Khasan-Tumangan.

„Animalele, 5 armăsari și 25 de iepe, au fost plasate în carantină în orașul Suzdal, regiunea Vladimir, și apoi au ajuns la punctul de control feroviar Khasan… pentru a fi ulterior expediate în RPDC”, a precizat serviciul veterinar de stat al Rusiei într-un comunicat.

Totodată, agenția de știri RIA a anunțat că acesta a fost primul tren către Coreea de Nord din 2020, de când au fost impuse restricțiile COVID. Aceasta a precizat că medicamentele necesare animalelor vor fi trimise prin intermediul altor transporturi.

Nu a fost precizat de ce 30 de cai de rasă Orlov Trotter au fost trimiși în Coreea de Nord, dar trebuie luat în considerare că liderul nord-coreean Kim Jong Un este un călăreț pasionat. De altfel, în 2019, el a fost prezentat de presa nord-coreeană călărind un armăsar alb pe un munte acoperit de zăpadă. Informații de la vamă arată că înainte de declanșarea pandemiei, autoritățile din Coreea de Nord au cheltuit sume importante pentru caii pur sânge importați din Rusia.

30 de cai de rasă Orlov Trotter au fost trimiși în Coreea de Nord

Washingtonul acuză regimul lui Kim Jong Un că furnizează Rusiei armament

Într-un alt context, reiterăm faptul că Statele Unite au precizat că dețin informații care indică faptul că Coreea de Nord furnizează Rusiei în secret un număr „semnificativ” de obuze de artilerie pentru războiul din Ucraina. În baza acestei acuzații, Coreea de Nord a negat recent că a furnizat arme Rusiei, a informat presa de stat.

„Nu am exportat niciodată arme sau muniţii în Rusia şi nu avem de gând să le exportăm”, a declarat un responsabil de la Biroul general de echipamente al Ministerului Apărării într-un comunicat publicat de agenţia oficială de presă KCNA.

Fiind un aliat al Moscovei, Phenianul a afirmat în comunicat că Washingtonul şi „alte forţe ostile răspândesc un zvon de trafic de arme” între Coreea de Nord şi Rusia.

„Avertizăm Statele Unite să înceteze să mai facă remarci imprudente”, a continuat documentul, subliniind în acelaşi timp că Phenianul îşi rezervă dreptul de a exporta echipamente militare.

Și nu este pentru prima dată când președintele nord-coreean Kim Jong Un și-a exprimat „sprijinul deplin” pentru Rusia și implicit Vladimir Putin.

În concluzie, acest cadou făcut de Vladimir Putin lui Kim Jong Un este cel mai probabil un semn de recunoștință.

Adauga un comentariu