Prima pagină » Culinar » Ce deserturi de post se pot face cu apă minerală? Cele mai ușoare rețete!

Ce deserturi de post se pot face cu apă minerală? Cele mai ușoare rețete!

06 aug. 2024, 10:53,
în Culinar

De la gogoși de post până la o negresă delicioasă, apa minerală se poate folosi oriunde mai ales că aceasta are efectul de a face orice deliciu mai pufos și aerat.

În perioada postului te poți bucura în continuare de câteva delicii dulci folosind doar apă minerală și câteva ingrediente. Chiar dacă înlocuiți laptele cu apă minerală, deserturile de post pot fi la fel de delicioase precum celelalte.

Ce deserturi de post se pot face cu apă minerală?

Printre cele mai ușoare rețete de post se numără rețeta de clătite americane cu apă minerală și fără ouă. Clătitele americane sunt preferate atât de cei mici, cât și de adulți.

Acestea pot fi servite cu magiun, miere sau diferite siropuri. Puține persoane știu că acestea pot fi incluse cu succes în categoria deserturi de post. Pentru a le pregăti ai nevoie de aceste ingrediente: 300 gr făină, apă minerală, 4 lingurițe de zahăr, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, 1 lingură de ulei sau unt vegan, coaja rasă de lămâie și vanilie.

Peste făină se adaugă apa minerală și se amestecă în mod constant, astfel încât compoziția să fie densă. Peste acest amestec se adaugă zahărul și se amestecă până când acesta se topește.

Peste bicarbonat se toarnă 3-4 linguri de apă minerală. Amestecul se adaugă peste compoziția de clătite. Ulterior, poți adăuga aromele preferate. Clătitele se coc în tigaia încinsă. Acestea se pot servi cu dulceață, miere sau sos de caramel.

Un alt deliciu de post este salamul de biscuiți, rețeta este ca cea originală doar ca va trebui să înlocuiți laptele cu apă minerală și margarina sau untul cu margarină de post.
În ceea ce privește rețeta de gogoși de post cu apă minerală, aluatul se prepară ca și aluatul clasic dar fără a încălzi apa. Ba mai mult acesta se poate aromatiza după preferințe, cu vanilie sau cu arome citrice.

Ce diferență e între apa carbogazoasă și apa plată?

Toate organismele vii au nevoie de apă pentru a supraviețui. Nu numai că apa suportă funcții fizice esențiale, ci oferă și elemente nutritive vitale pe care organismul nu le produce singure.

În timp ce unele persoane au acces la apă potabilă curată, mulți aleg apa minerală îmbuteliată pentru puritatea ei percepută și potențiale beneficii pentru sănătate. Cum se compară apa minerală cu apa obișnuită?

Pe baza dovezilor actuale, diferențele nu sunt foarte semnificative. Ambele tipuri conțin minerale și suferă o formă de prelucrare. Cu toate acestea, prin definiție, apa minerală trebuie să conțină o anumită cantitate de minerale, iar procesul de îmbuteliere are loc la sursă.

Ambele ape, minerală îmbuteliată și cea de la robinet, pot fi surse de magneziu. Acest nutrient joacă roluri esențiale în reglarea tensiunii arteriale, a nivelului glucozei din sânge și a funcției nervoase. Unele surse au mai mult sau mai puțin magneziu decât altele. Cantitatea de magneziu din apă poate varia de la 1 miligram per litru la mai mult de 120 mg per litru, în funcție de sursă.

Apa minerală poate conține cantități mari de calciu, magneziu și potasiu, toate acestea favorizând circulația sângelui.

Bugetul.ro
Cutremur provocat de CEC Bank pe piața din România. Banca de stat numărul 1 din țară a decis să intre pe un teritoriu neexplorat, dar foarte dificil
redactia.ro
Doliu în lumea afacerilor. A murit unul dintre milionarii României. A fost unul dintre cele mai mari branduri românești
Bugetul.ro
Adio, 0,50 lei din garanția SGR! Românii care colectează sticle și PET-uri vor avea parte de schimbări importante în viitorul nu foarte îndepărtat
a1.ro
Breaking News | Papa Francisc a murit la vârsta de 88 de ani. Anunțul a fost făcut de Vatican
Playtech.ro
Cum se păstrează corect anafura ca să nu mucegăiască. Ce trebuie să faci cu ea după ce o aduci de la biserică
observatornews.ro
Obiceiul românesc care "s-a lipit" şi de străini. Ce spune un chinez despre micii care au sfârâit pe grătare, la Cernica
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Scenariu apocaliptic pentru destinația de vis a românilor
realitatea.net
Săptămâna Mare: Perioada cu cea mai mare încărcătură spirituală din an. Ce TREBUIE să faci în fiecare zi, pentru a fi ferit de boală și a avea parte de noroc
SportpeSurse
Ion Țiriac devine inamicul numărul 1 al lui Elon Musk. Ce palmă primește americanul de la miliardarul român
Playtech.ro
Câți câini sau pisici ai voie să ții într-un apartament. Legea e clară, dar puțini o cunosc
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Bobonete, în doliu, în ziua de Paște. Vestea tristă pe care le-a dat-o fanilor: Drum bun! Ce seară ți-ai ales, fix stilul tău!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Vestea ȘOCANTĂ din ziua de Paște. A murit un actor CELEBRU din Las Fierbinți: S-a stins acum o oră!
redactia.ro
Iubita lui Rareș Ion rupe tăcerea. Acuzații grave la adresa lui Maru după ce tânărul de 20 de ani și-a pierdut viața
ego.ro
Camelia Mitoșeru, mesaj pentru femeile care NU gătesc de Paște! Așa ceva...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`