WoW!

Ce e mai dăunător pentru stomac: apa rece sau apa caldă

Publicat: 04 mai 2020

Acum, exista o dezbatere continuă cu privire la tipul de apă pe care oamenii ar trebui să îl consume. În timp ce alegerea evidentă pentru majoritatea oamenilor este apa rece, exista, de asemenea, cercetări care susţin şi faptul că ar trebui să bem apa caldă.

Potrivit ziarului Daily Nutrition News, cei care beau apa care este de 27 până la 41 de grade Celsius s-ar putea să facă mai mult rău corpului lor. Dacă bei apa rece, creşti riscul de îmbolnăvire. Motivul pentru aceasta este ca apa rece scade funcţia sistemului imunitar, cauzată de crearea de exces de mucus în organism din cauza consumului de apă rece.

În plus, cercetările din Jurnalul European de Cercetare Farmaceutică şi Medicală au arătat că consumul de apă rece la această temperatură poate face că vasele de sânge să devină mai mici şi să îţi limiteze capacitatea de a digera alimente în mod corespunzător.

Motive pentru a bea apa caldă

Acum, când te-am informat de câteva motive pentru a evita să bei apa rece, îţi voi da câteva motive bune pentru a bea apa caldă. Primul motiv este că îţi curăţă digestia, spune Stella Metsovas, nutriţionist clinician şi expert în domeniul sănătăţii alimentare şi a ştiinţelor nutriţionale.

Metsovas afirma că apa caldă ajuta la ruperea alimentelor din stomac şi la menţinerea sistemului digestiv. Ea adăugă ca oamenii care beau un pahar de apă rece după masa vor întări de fapt alimentele consumate care creează un depozit de grăsime în intestin.

Ameliorează durerea

Conform Healthline, apa caldă este benefică pentru crampe, deoarece ajuta la creşterea fluxului sanguin la nivelul pielii şi, de asemenea, ajuta la relaxarea crampelor musculare.

Opreşte îmbătrânirea prematură

Toxinele din organism au capacitatea de a accelera procesul de îmbătrânire. Dar, potrivit lui Metsovas, apa caldă poate schimba asta. Aceasta poate ajuta la repararea celulelor pielii care pot spori elasticitatea. Ea adăugă ca femeile vor beneficia întotdeauna din consumul de apă caldă deoarece au mai mulţi hormoni.

Reduce nivelul de stres

Potrivit unui studiu publicat în revista Psychopharmacology, consumul de apă caldă ajuta la ameliorarea sistemului nervos central; s-ar putea să te simţi mai puţin anxios după un pahar. De asemenea, studiul sugerează să bei un pahar de lapte cald după apa caldă.

Adauga un comentariu