Boli si tratamente

Ce este discopatia lombara L5-S1

Publicat: 19 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce este discopatia lombara L5-S1
Ce este discopatia lombara L5-S1

Ce este discopatia lombara L5-S1? Este o boală a discurilor vertebrale.

Discopatia lombara este o leziune a discului: o fisura a inelului fibros al discului intervertebral. Discul intervertebral este un spațiu situat între două vertebre la nivelul coloanei vertebrale. „Cele mai afectate discuri sunt cele mai mobile, cele situate în partea de jos a coloanei vertebrale, discurile L4 / L5 / S1.

Ce este discopatia lombara L5-S1

Cea mai frecvent întâlnită discopatie lombara este boala degenerativă a discului, un proces de deteriorare progresivă a unui disc intervertebral în principal din cauza osteoartritei. Discul supus cel mai des la această degenerare este cel situat la joncțiunea lombosacrală, între vertebrele L5 și S1, dar și discul L4L5, care este, de asemenea, supus leziunilor frecvente. Aceasta este o subțiere progresivă a acestor discuri din cauza îmbătrânirii și a leziunilor repetitive la efort.

Simptome: dureri în partea inferioară a spatelui

O boală cu disc L5-S1 se manifestă prin dureri care radiază in partea inferioară a spatelui. Aceste dureri pot dura câteva minute până la o săptămână și afectează persoanele care au deja un disc deteriorat. Ele sunt uneori însoțite de sciatică datorită compresiunii și inflamației nervilor care trec prin acest nivel al vertebrelor, responsabile de durere in calea L5 (fesa, partea posterioară a coapsei, partea laterală a genunchiului și glezna, spatele piciorului si degetul mare) si S1 (fesa, partea posterioara a coapsei, spatele genunchiului, partea posterioara a piciorului, partea laterala a piciorului pana la ultimul picior). Durerea apare fie in timpul efortului, fie după. De asemenea, poate apărea un disc herniat, adică o protuzie a discului intervertebral. Este însoțită de furnicături în piciorul afectat de sciatică.

Adauga un comentariu