Boli si tratamente

Ce este herpesul ocular?

Publicat: 07 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce este herpesul ocular
Ce este herpesul ocular?

Ce este herpesul ocular? Herpesul este o cauză importantă a infecției ochilor. Infecția cu virusul herpes simplex afectează multe țesuturi ale ochiului, cum ar fi pleoapa, conjunctiva, corneea, irisul și retina.

Ce este herpesul ocular?

O infecție a ochiului cu virusul herpetic apare în diferite moduri:

– Blefaro-conjunctivită: inflamația pleoapelor și a conjunctivitei, însoțită de obicei de ganglioni parotizi umflați. Veziculele apar sub piele și pe marginea pleoapei.

– keratita epitelială: manifestările sale sunt o senzație de corpuri străine, fotofobie, roșeață și vedere încețoșată.

– Keratita stromală: apare atunci când infecția afectează straturile cele mai profunde ale corneei și provoacă edem stromal, care în general menține epiteliul intact. Rezultă în scăderea vederii, fotofobie și durere.

– Irido-ciclită: aceasta este o inflamație a camerei anterioare a ochiului care poate fi asociată cu presiune intraoculară ridicată. Este cauza hipersensibilității la lumină, vedere încețoșată, durere și roșeață a ochilor.

Simptome

Deși inflamația afectează de obicei doar un ochi, unele persoane au uneori o infecție la ambii ochi. Se manifestă adesea ca durere, inflamație, roșeață a ochilor, fotofobie și vedere redusă. După prima manifestare, în general, există riscul reapariției la una din patru persoane în anii următori. Durata infecției depinde de zona afectată, de răspunsul imun al fiecărei persoane și de tratament.

Tratament

Diagnosticul precoce și tratamentul antiviral sunt esențiale. Este esențial să consultați un oftalmolog care va prescrie cel mai potrivit tratament. În cazurile în care există cicatrici reziduale importante ale corneei, poate fi necesar un transplant de cornee.

Adauga un comentariu