Boli si tratamente

Ce este hiponatremia?

Publicat: 18 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce este hiponatremia
Ce este hiponatremia?

Ce este hiponatremia? Hiponatremia este o anomalie biologică care se caracterizează printr-o perturbare a metabolismului apei.

Hiponatremia nu este nici un simptom și nici o boală, ci o anomalie biologică. „Este definita de o scădere a concentrației de sodiu în sânge, cu o valoare mai mică de 135 mmol / l. Deoarece concentrația de sodiu în sânge este concentrația de sodiu în plasma sanguină, aceasta înseamnă că diluarea fluidelor din corp este prea mare. Nivelul normal de sodiu seric este cuprins între 135 și 145 mmol / l de plasmă.

Care sunt cauzele hiponatremiei?

Există cauze primare și mai rare. Principalele motive pentru hiponatremie sunt consumul prea mare de apă în timpul zilei, medicamente diuretice, pacienți hipertensivi sau persoane care suferă de insuficiență renală cronică sau insuficiență cardiacă. La persoanele spitalizate, o infuzie prea mare de soluție de glucoză poate provoca, de asemenea, hiponatremie.

Alte cauze mai rare pot duce și la hiponatremie. Este cazul persoanelor care suferă de sindromul secreției necorespunzătoare de hormon anti-diuretic sau SIADH, boli hipofize, tumori pulmonare sau cerebrale, potomanie.

Important este să nu vă faceți griji pentru nivelul glicemiei, să vă ascultați setea și să beți când simțiți nevoia. Cu toate acestea, unii pacienți precum cei cu insuficiență cardiacă sau insuficiență renală nu ar trebui să bea mai mult de un litru și jumătate pe zi.

Ce este hiponatremia?

Hiponatremia trebuie să fie severă pentru ca simptomele să apară. Excesul de apă face ca celulele să se umfle imperceptibil, cu excepția creierului, semnele sunt următoarele: greață, vărsături, letargie, confuzie. Este revelata în timpul unei ionograme de sânge.

Tratament pentru deficiența de sodiu

Primul tratament este reducerea consumului de apa. Nu ar trebui să bea mai mult de 500 ml pe zi. Revenirea la nivelurile normale ale glicemiei poate fi rapidă: în jur de trei zile. Dar uneori hiponatremia este cronică. Ea poate anunta o boală gravă: cancer, insuficiență cardiacă severă, ciroză a ficatului.

Adauga un comentariu