Educatie intima

Ce este leucoreea – factori de risc, simptome si tratament

Publicat: 01 mai 2013
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce este leucoreea - factori de risc simptome si tratament
7

Leucoreea reprezinta cresterea cantitativa si modificarea calitativa a scurgerii vaginale fiziologice. In perioada reproductiva este cea mai frecventa acuza adusa de femeie.
In timpul sarcinii, leucoreea poate fi determinata de candide si paraziti dar si de factori hormonali.

Leucoreea determinata de candide se prezinta sub aspect de secretii albicioase dense, asociate cu un puternic prurit. In timpul menstruatiei simptomele de mai sus se pot agrava. Leucoreea normala nu necesita tratament, apare dupa sarcina, bai locale sau in mijlocul ciclului menstrual. Leucoreea patologica poate aparea in urma unei candidoze, trichomonas, vaginite bacteriene, reactii alergice la tampoane, lubrifianti vaginali sau diverse produse dermato-cosmetice. Acest tip de leucoree necesita un tratament specific si trebuie tratat si partenerul.

In caz de infectare cu Trichomonas vaginalis leucoreea este abundenta, spumoasa, de culoare gri, cu miros neplacut si este insotita de senzatia de arsura.

Factori de risc

– Administrarea de antibiotice

Activitate sexuala excesiva

– Diabet zaharat

– Deregari ale ciclului menstrual

– Contraceptie locala

– Spalaturi vaginale

Leucoreea nu impune de regula un regim alimentar, doar in cazul leucoreei determinata de candidoza se recomanda limitarea glucidelor.

 

Adauga un comentariu