Ce este nautul, proprietățile și utilizările sale

Ce este nautul, proprietățile și utilizările sale

16 dec. 2020, 13:28
BZI.ro, în Lifestyle

Năutul este o leguminoasă populară, răspândită în Asia. Este cunoscut sub alte nume – „năut” sau „fasole garbanzo”. În țările asiatice, produsul din fasole este utilizat ca remediu cu proprietăți medicinale și nutriționale. Deci, să ne dăm seama ce este nautul, care sunt proprietățile sale utile.

Năutul este originar din Asia de Vest. Acesta este un produs tradițional pentru Orientul Mijlociu. Cât trăiește nautul? Cum crește? Este o plantă anuală care parcurge patru faze: lăstari, înmugurire, înflorire, coacere.

Arabii adaugă adesea naut la rețetele lor. Ce este acest produs? Un reprezentant al leguminoaselor cu o concentrație mare de proteine, carbohidrați și fibre. Din acest motiv, nautul este ingredientul principal în humus , curry și falafel, feluri de mâncare orientale obișnuite.

Năutul este un aliment cu aromă de nuci care devine pastos și amidon în timpul tratamentului termic. Mâncărurile de naut se disting prin gustul și valoarea nutrițională incomparabilă.

Beneficiile nautului

Beneficiile nautului se manifestă prin efectul vindecător asupra sistemului circulator. La ce altceva va ajuta nautul? Beneficiile se manifestă prin:

  • protecție împotriva anemiei;
  • reglarea procesului de coagulare a sângelui;
  • normalizarea tensiunii arteriale;
  • pierderea în greutate și arderea grăsimilor în timp ce pierdeți în greutate;
  • prevenirea bolilor cardiovasculare.

Datorită compoziției lor chimice bogate, nautul este util în scopuri de sănătate. De ce sunt utile năutul? Fasolea Garbanzo este utilizată ca componentă în terapia complexă:

Năut: se folosește la gătit

Năutul este aliment care vă va ajuta să vă diversificați dieta. Există o mulțime de rețete cu adăugare de naut. Există atât rețete tradiționale, cât și cele moderne, conform cărora nautul este fiert, prăjit și conservat. Știu că din ea se face cofetărie delicioasă și sănătoasă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *