Sanatate

Ce face Rivotril? În timpul căror afecțiuni este prescris remediul

Publicat: 10 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce face Rivotril În timpul căror afecțiuni este prescris remediul
Efectul anxiolitic al Rivotrilului se manifestă printr-o reducere a tensiunii emoționale

Mulți pacienți se întreabă ce face rivotril și ce efecte acesta are asupra organismului. Rivotril comprimate și soluție se bazează pe clonazepam. Excipienții din comprimate sunt lactoză, amidon de porumb și de cartofi, dioxid de fier, talc, trioxid de fier, stearat de magneziu, MCC. Rivotril, are un efect terapeutic datorat componentei principale clonazepină

Componentele suplimentare ale soluției sunt alcool absolut, alcool benzilic, acid acetic glacial, propilenglicol, apă pentru preparate injectabile. Apa pentru preparate injectabile este inclusă ca solvent pentru preparat. Medicamentul crește influența acidului gama-aminobutiric prin inhibarea transmiterii impulsurilor nervoase, scade excitabilitatea cortexului subcortical și viteza reflexelor spinale postsinaptice. Inhibiția presinaptică ajută la prevenirea răspândirii activității epileptogene fără a afecta excitația la origine.

Ce face Rivotril? Cum acționează acesta asupra organismului

Efectul anxiolitic al Rivotrilului se manifestă printr-o reducere a tensiunii emoționale, a anxietății, a neliniștii și a fricii prin interacțiunea cu complexul amigdalian. Acționând asupra nucleelor nespecifice ale tuberculului optic și ale formațiunii reticulare, medicamentul reduce simptomele nevrotice.

Rivotril, ca agent de primă linie, este indicat pentru utilizare în epilepsie, absențe atipice și tipice, convulsii nodulare și convulsii atonice. Ca medicament de linia a doua, este indicat pentru tratamentul spasmelor infantile. În cazul convulsiilor tonico-clonice, al convulsiilor parțiale și al convulsiilor generalizate secundare, Rivotril este utilizat ca medicament din clasa a III-a.

În starea epileptică, este indicată administrarea intravenoasă. Rivotril este indicat în somnambulism, hipertonicitate musculară, agitație psihomotorie, insomnie, sevraj alcoolic și atacuri de panică.

Instrucțiuni de utilizare. Doza indicată de medici

Rivotril comprimate este destinat administrării orale, soluția este destinată administrării intravenoase. Doza eficace se calculează individual. Doza zilnică este împărțită în 3-4 aplicații. Terapia de susținere se inițiază la 14-21 de zile de la începerea tratamentului. Atunci când se administrează intravenos, o singură doză este de 1 mg pentru adulți și 500 mcg pentru copii. Pentru utilizare parenterală, Rivotril trebuie diluat cu solventul inclus.

Adulților trebuie să li se administreze 1 mg/zi la începutul tratamentului și o doză de întreținere de 4-8 mg/zi. La copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 5 ani, tratamentul se inițiază utilizând până la 250 mcg/zi, peste 5 ani 500 mcg/zi. Terapia de întreținere constă în utilizarea a 0,5-1 mg/zi la copiii cu vârsta sub un an, 1-3 mg/zi la copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 5 ani și 3-6 mg/zi la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani. Pentru pacienții vârstnici, tratamentul începe cu 500 mcg/zi.

Tratamentul cu Rivotril determină adesea dureri de cap, letargie, oboseală crescută, somnolență, amețeli, letargie și stupoare. Hipotensiunea arterială, agranulocitoza, tahicardia, depresia respiratorie, leucopenia, anemia, trombocitopenia, neutropenia, alopecia tranzitorie apar rar în timpul utilizării.

Efecte adverse manifestate după administrarea pastilelor. De ce categorie de persoane nu poate fi luat medicamentul

Rareori administrarea Rivotril determină ataxie, disfuncție hepatică, confuzie, tulburări de articulare, diplopie, reacții paradoxale, reacții hiperergice și uscăciune a gurii. Mulți pacienți pot suferi de greață, tulburări de scaun, scăderea apetitului, dismenoree, modificări ale libidoului, tulburări renale, reacții alergice și modificări ale pigmentației.

La copii, reacțiile adverse caracteristice sunt salivația crescută, hipersecreția bronșică și pubertatea prematură. Retragerea bruscă a Rivotrilului provoacă sindromul de sevraj. Rivotril nu trebuie utilizat în depresie, intoxicație acută cu alcool, forme severe de BPOC, insuficiență respiratorie acută, comă, glaucom cu unghi închis, intoxicație cu analgezice narcotice și șoc.

Din moment ce ai aflat tot ce face Rivotril, mai trebuie să știi că medicamentul este contraindicat în caz de alergie la componentele formei farmaceutice. Rivotril este interzis pentru tratamentul copiilor prematuri și nou-născuți. Rivotril nu poate fi utilizat în timpul sarcinii. Nu este permisă alăptarea în timpul tratamentului antiepileptic.

Adauga un comentariu