National

Ce făcea CTP dacă Nicușor Dan nu o învingea pe Firea

Publicat: 28 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

După alegerile locale de ieri, când la Primăria Capitalei s-a schimbat primarul, CTP a dezvăluit ce făcea dacă Nicusor Dan nu o învingea pe Gabriela Firea. Acesta a comentat rezultatele votului şi a spus că dacă ar fi ieşit din nou Firea el s-ar fi retras din apariţiile publice şi de la TV.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a fost invitat în studioul Pro TV, unde a comentat, alături de moderatorul Cristian Leonte, rezultatele parţiale ale alegerilor de duminică, 27 septembrie. Nicusor Dan este primarul ales, după ce a învins-o pe Gabriela Firea, primarul în funcţie.

Ce făcea CTP dacă Nicușor Dan nu o învingea pe Firea

Cristian Tudor Popescu avea să facă o dezvăluie. Dacă ar fi câştigat Firea, CTP spune că se retrăgea din apariţiile publice de la tv.

„Dacă ieşea Firea, mă retrăgeam. PSD, acest Cenorbil al politicii româneşti. După 30 de ani nu mai aveam forţa de a continua. Dacă ieşea Firea, mă retrăgeam din viaţa publică, de la TV. Acum pot continua, ce se întâmplă e peste aşteptările mele, e mai mult de atât. N-am simţit niciun vânt. Vântul porneşte din senin. E o mişcare tectonică, nu mai e vânt, se mişca plăci tectonice.

Democraţia e mai greu de învăţat decât mecanica cuantică. Democraţia nu a părut că este ceva ce trebuie deprins cu nişte eforturi.A fost nevoie de 30 de ani ca oamenii să mai înveţe acest lucru simplu. Avem mulţi Puţini în România, ăştia sunt aleşi pe viaţă. Cât mai continua aberaţia asta cu primarii care pot avea număr nelimitat de mandate?”, a explicat jurnalistul Cristian Tudor Popescu, la Pro TV.

Cristian Tudor Popescu a mai spus că romanii nu s-au dezbinat de ideile lor pe care şi le-au exprimat în 2019, când cu mitingurile de la Guvern şi nu numai.

„Romanii nu au fost foc de paie. Au fost capabili să menţină acel efort din 2019 până în 2020. Bucureştenii au rezistat la rafalele de publicitate cu Primăria Capitalei. Şi astăzi au fost imagini! E firesc că Firea să nu fie ăla sediul PSD! Devine o pisică moartă la poartă. E şi o zicală: la poarta e o pisică moartă. Nu vor Ciolacu şi compania să vină la sediu, fiindcă au stat pe margine şi au văzut dacă îşi frânge gâtul său nu. Ţară a avut de ales dacă pierde 4 ani, dacă face că în 1992, când România a votat Ion Iliescu, în dăuna lui Emil Constantinescu, iar ţara a pierdut 4 ani. Oamenii şi-au dat seama că ţara nu mai poate fi condusă PSD”, a mai spus CTP.

Nicusor Dan este viitorul Primar al Bucureştiului. PNL-USR a câştigat lupta alegerilor locale 2020 din Capitală.

Conform sondajelor curente, parţiale, Nicusor Dan a câştigat alegerile locale din Capitală. Momentan, rezultatele sunt parţiale. Nicusor Dan a câştigat cu 47.2%

– Nicușor Dan – 47,2%

– Gabriela Firea – 39%

Nicusor Dan va fi următorul primar al Capitalei pentru următorii patru ani.

”Vreau să le mulţumesc bucureştenilor care au ieşit şi ne-au votat azi. Vreau să le mulţumesc pentru că au avut simt civic şi s-au implicat pentru viitorul lor dar şi că ne-au dat încredere în ciuda campaniei murdare care s-a desfăşurat împotriva noastră.

Vreau să le mulţumesc partenerilor din USR şi PLUS şi PNL. PNL şi USR PLUS au ascultat dorinţa bucureştenilor care au spus: scăpaţi-ne de PSD, au făcut parteneriatul şi au venit cu candidaţi unici la Primăria Generală şi la primăriile de sector”, sunt primele declaraţii lui Nicusor Dan.

Adauga un comentariu