Remedii naturiste

Ce fel de ceaiuri sa bei cand te doare capul

Publicat: 30 mart. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce fel de ceaiuri sa bei cand te doare capul
7
Pentru inceput e bine sa facem distinctia intre simpla durere de cap si migrena
Daca durerea de cap apare de mai mult de trei ori pe saptamana sau este insotita de voma, consultati un specialist. Cauzele acesteia pot fi: febra, sinuzita, guturai, gripa, o zi suprasolicitanta la serviciu, nopti albe, probleme de natura oftalmologica, de tensiune, de glicemie, o tumoare, alergiile la alimente precum ouale, ciocolata, vinul alb sau branzeturile.
Migrena insa se manifesta prin dureri intense in regiunea tamplelor, se localizeaza pe o parte a capului (mai rar in tot capul) si dureaza de la 4 la 72 de ore. Imbraca doua forme: migrena fara aura (comuna) si migrena cu aura (pacientul vede luminite, stelute inainte ca durerea de cap sa apara). Se transmite genetic. 15% dintre adulti (dintre care 3/4 sunt femei) si 5% dintre copii sufera de migrene.

Te doare capul dupa ce faci sex? Iata cauzele
Remedii naturiste pentru tratarea migrenei
 

Cauzele migrenei pot fi: dilatarea vaselor intracraniene, oboseala, senzatia de voma, fonofobia, fotofobia, alcoolul, alimentatia acida, stresul, emotiile puternice, menstruatia, anxietatea.
Iata ce fel de ceaiuri sa bei daca ai dureri de cap:
* Ceai din flori de levantica (Lavandula officinalis) – o lingurita de planta uscata la o cana cu apa clocotita, se beau 2-3 cani pe zi, indulcite dupa gust
* Ceai din flori de musetel (Matricaria chamomilla) – se bea o cana dupa mesele principale
* Ceai din frunze de menta (Mentha piperita) – se pun comprese fierbinti pe frunte din ceaiuri concentrate (2-3 lingurite la o cana cu apa)
* Ceai de deditel (Pulsatila montana) – se beau doua cani pe zi, din o lingurita de planta uscata la o cana cu apa clocotita
* Ceai de iasomie (Philadelphus coronarius) – este calmant si aromat. Se pun doua lingurite de flori la o cana cu apa si se beau doua sau trei cani pe zi.

Ce boli pot ascunde durerile de cap 

Adauga un comentariu