WoW!

Ce înseamnă bff? Toți trebuie să cunoască adevăratul sens

Publicat: 02 iun. 2020
Ce înseamnă bff
Cuvântul bff a devenit foarte folosit în România însă nu toate persoanele știu ce înseamnă

Ce înseamnă bff? Cotidianul „Bună Ziua Iași” vă oferă răspunsul la una dintre cele mai întâlnite întrebări în rândul utilizatorilor români. Odată cu apariţia reţelelor de socializare, utilizatorii au preluat o serie de prescurtări/acronime pentru a simplifica transmiterea anumitor informaţii. Conform Dicţionarului Explicativ al Limbii Române (DEX), termenul acronim defineşte un cuvânt format din prima sau din primele litere ale cuvintelor care compun o sintagmă, o expresie, un titlu etc.

Inițial utilizatorii din românia foloseau prescurtări ale cuvintelor românești cum ar fi npc (nu ai pentru ce), cp (cu plăcere), bn (bine), cf (ce faci) etc. Odată cu trecerea timpului și cu preluarea obiceiurilor din Statele Unite ale Americii, românii au împrumutat o serie de expresie dar și de acronime. Unul dintre cele mai folosite, mai ales de fete, este cuvântul bff. Fie că este vorba despre o conversație sau despre descrierea unei fotografii, acest cuvânt a ajuns să fie folosit de un număr considerabil de utilizatori români. De exemplu, în topul celor mai utilizate hashtag-uri din România, pe primul loc se află #bff.

Ce înseamnă bff pe Facebook?

Prin intermediul rețelei de socializare Facebook, utilizatorii reușesc să rămâne conectați atât cu persoanele cunoscute cât și cu celebritățile pe care le admiră. Deseori, în descrierea videoclipurilor sau fotografiilor postate apar o serie de acronime care îi ajută să trasnmită cu ușurință un mesaj. Cuvântul bff provine de la expresia din engleză Best Friends Forever. Acest termen este utilizat de cele mai multe ori în descrierea imaginilor în care apar două sau mai multe persoane între care există o relație strânsă de prietenie.

Pentru a oferi un exemplu celebru de utilizare al acestui cuvânt vă vom vorbi despre Selena Gomez care, înainte de a intra în operația de transplant de rinichi, a postat o fotografie alături de prietena sa apropiată Francia Raisa. Cea din urmă menționată i-a fost alături Selenei într-un moment de cumpănă întâmpinat de cântăreață. Francia i-a donat un rinichi celebrei sale prietene. În descrierea fotografiei, Selena Gomez a utilizat cuvântul bff (Best Friend Forever) pentru a le arăta urmăritorilor cât de apropiată este relația din ea și Francia Raisa.

Selena Gomez a afirmat că Francia Raisa este bff-ul său
Selena Gomez a afirmat că Francia Raisa este bff-ul său

Ce înseamnă bff în română?

În ultimii ani acest cuvânt a început să fie foarte folosit. Traducerea în română a expresiei Best Friend Forever este „cel mai bun prieten pentru totdeauna”. De asemenea în România este utilizat și acronimul cmbp. Cel mai probabil unii utilizatori au dorit să folosească varianta românească a acestui cuvânt pentru a-și pune într-un fel amprenta pe rețelele de socializare.

Ce înseamnă bff prescurtat?

Fie că se folosește expresia integrală „best friend forever”, fie acronimul „bff”, este păstrat același sens de „cel mai bun prieten pentru totdeauna”. Desigur, este probabil ca pe viitor utilizatorii să confere acestui cuvânt și alte sensuri cum s-a mai întâmplat.

Ce înseamnă bff și crush?

Cuvântul bff a căpătat cu trecerea timpului și o tentă romantică. Unele tinere îl folosesc în legătură cu iubiții lor. Sensul acestui acronim este de această dată „Boyfriend Forever” (iubit pentru totdeauna). În cazul în care tinerii se referă la o persoană pe care o plac sau pentru care au dezvoltat o pasiune, folosesc termenul de „crush”. Mot-a-mot cuvântul crush nu are acest sens, însă, informal a început să fie des folosit.

Adauga un comentariu