Stiri si curiozitati

Ce înseamnă când te mănâncă nasul pe afară: Este semn bun sau semn rău?

Publicat: 17 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce înseamnă când te mănâncă nasul pe afară Este semn bun sau semn rău
Probabil ai auzit de multe că atunci când te mănâncă nasul iei bătaie.

Nu știi ce înseamnă când te mănâncă nasul pe afară? Ai ajuns în locul potrivit! În acest articol vei afla dacă este semn bun sau, din contră, semn rău.

De mâncărimea nazală sunt legate tot felul de superstiții. Probabil ai auzit de multe că atunci când te mănâncă nasul iei bătaie, însă poate avea și alte semnificații. De exemplu, poate prevesti o mare bucurie sau că te vei întâlni cu cineva de care îți place. Iată ce mai poate simboliza mâncărimea de nas.

Ce înseamnă când te mănâncă nasul pe afară?

Potrivit tradiției românești, dacă te mănâncă nasul pe dinafară, înseamnă că urmează să te cerți cu cineva. De asemenea, se mai consideră că mâncărimea de nas îți poate aduce o mare dilemă în viață.

Unele persoane cred că, dacă te mănâncă nasul, urmează să te iei la bătaie cu cineva sau chiar că te vei întâlni cu un nebun.

În plus, dacă te mănâncă nasul pe interior, se spune că primești o vizită de la o persoană la care nu te aștepți.

Nu este de bun augur să strănuți atunci când te trezești. Semn rău este și atunci când te mănâncă nara dreaptă și strănuți pe partea respectivă.

O altă superstiție mai spune că mâncărimile nazale sunt semn că cineva te vorbește de rău.

Lăsând la o parte superstițiile, mâncărimea de nas poate avea și cauze medicale.

o femeie cu bigudiuri care râde
Dacă te mănâncă nasul pe interior, se spune că primești o vizită de la o persoană la care nu te aștepți.

De ce te mânâncă nasul?

Dacă te mănâncă des nasul, nu ezita să mergi la medic. S-ar putea să te confrunți cu o problemă medicală, iar aceasta este modalitatea organismului prin care decide să te avertizeze că ceva nu funcționează așa cum ar trebui.

Sunt și situații în care nasul poate să te mănânce când intri în contact cu un condiment iritant. De exemplu, tuturor gospodinelor li s-a întâmplat, cel puțin o dată să strănute din cauza piperului, pe care l-au pus la mâncare. În aceste cazuri nu ar trebui să te sperii, este o reacție normală a organismului. Însă, mâncărimea nazală poate fi cauzată de o alergie sau chiar de o rinită alergică. Ba chiar, poate apărea și nasul care curge, exact ca la o răceală. Unele persoane pot să își simtă ochii umflați sau să aibă senzația că se sufocă. Dacă experimentezi aceste simptome, nu mai sta pe gânduri și mergi la medic, pentru a depista ce anume îți provoacă alergia.

Și o infecție a sinusurilor poate să îți dea mâncărimi de nas. Bacteriile care ajung în căile respiratorii superioare îți pot da mari bătăi de cap. Pe lângă mâncărimi, te poți confrunta cu iritații serioase la nivelul nasului, atât în exterior, cât și în interior.

În final, trebuie să știi că și dermatitele îți pot provoca mâncărimi nazale. Cele mai frecvente cazuri de acest fel sunt dermatitele seboreice, care afectează și nasul, deoarece acestea se manifestă în zona T a feței.

o femeie care tine mâna pe nas
Sunt și situații în care nasul poate să te mănânce când intri în contact cu un condiment iritant.
Adauga un comentariu