Bzi.ro

Ce înseamnă dacă visezi că îți cad dinții – Semnificația viselor

Publicat: 02 mart. 2017
proteză dentară
Iată ce înseamnă când visezi că îți cad dinții

Se zice că dacă visezi că îți pierzi dinții suferi de anxietate. Acesta este un vis foarte comun și pare a fi legat de problemele pe care persoană le are în viața reală.  De obicei, visele în care îți cad dinții sunt un simbol al anxietății, al unui compromis, al unei schimbări radicale sau al unui nou început. Analizat pe larg de specialiști, primele dovezi ale unor astfel de vise datând din secolul al doilea.

Visele în care își cad dinții sunt un simbol al anxietății

Potrivit unor studii privind interpretarea viselor, acestea simbolizează o stare anxioasă sau depresivă. Dacă visezi că îți pierzi dantura, este posibil să simți că ești neajutorat sau că pierzi controlul asupra propriei vieți. În analiză Pierderea danturii în vise – O investigație empirică, din revista Psychological reports, sunt comparate profilurile de personalitate ale persoanelor care au des vise în care le cad dinții cu cei care visează că zboară. Conform datelor din articol, cei care visează în mod recurent că își pierd dantura, sunt mult mai anxioși și depresivi, au un ego mai slab și sunt mai nemulțumiți de propria viață.

Citește și: Iată ce semnifică atunci când visezi că îți cad dinții

Ce înseamnă dacă visezi că îți pierzi dinții

Până la sfârșitul secolului 20, se credea că un asemenea vis prevestește moartea unei persoane dragi. Mai recent, această interpretare a fost înlocuită de una cu simbolism mai puternic: teama de bătrânețe.  Ideea de moarte este încă prezentă, dar interpretarea se concentrează mai mult pe frica de propria mortalitate și lipsă de control asupra procesului de îmbătrânire.

Pierderea danturii în vis: Reprezentarea unei pierderi personale

Studiile privind interpretarea viselor au determinat că aceste vise sunt mai dese printre persoanele cu un nivel mai ridicat de anxietate. Pierderea unui dinte în vis, poate simboliza ceva la care renunți sau senzația că ți-ai pierdut drumul în viață. Un asemenea vis îți reamintește că ai luat sau ești pe cale să iei o decizie care poate fi un compromis prea mare sau îți poate cauza o suferință emoțională puternică. Ești pe cale să iei o decizie care te va costa scump și nu îți va aduce nici o satisfacție.

Visezi că îți cad dinții?

Simbolul unui nou început. O interpretare pozitivă a viselor în care îți pierzi dantura, asociază acest fenomen cu un nou început în viața ta. Jung, unul dintre cei mai importanți psihologi din secolul 20, consideră că în cazul femeilor, acest vis prevestește o naștere. În zilele noastre, acest simbol sugerează începerea unui nou proiect, a unei relații, sau a unor schimbări în viasa persoanei respective.

Visele despre dinți indică schimbări

Dacă visezi că îți pierzi unul sau mai mulți dinți, înseamnă că te confrunți cu evenimente care te fac să simți că pierzi ceva important. Probabil îți schimbi serviciul sau lași în urma ceva valoros din viața ta. Un asemnea vis poate simboliza și pierderea unui loc familiar sau în care te simțeai în siguranță.

Ce înseamnă când visezi că îți cade un dinte

În cultura românească străveche încă din bătrâni chiar, se spune că dacă visezi că îți cade un dinte, acest lucru prevestește mortea cuiva apropiat ori cunoscut.

Comentarii
  • Nu stiu ce studii s-au făcut și din ce lucrări v-ați inspirat când ați scris articolul? Trebuia să întrebați direct pe oameni, nu ce cred diverși psihologi. Eu de peste 30 de ani când visez că îmi cade un dinte sau mai multi sigur moare cineva apropiat sau cunoscut. Auzi, intepretarea unui vis este intr-un fel pana la finalul sec. 20 apoi se schimba cum treci in alt secol. Doamne fereste! Mai studiați si numai scrieți tot felul de anomalii. Dacă nu vă pricepeti mai bine scrieți altceva.

  • Da intradevar trebuie sa se faca ceva studii si in domeniul acesta adica in Paranormal pentru a cunoaste mai bine talmacirea viselor. Din spusele inaintasior mei adica din spusele batranilor eu stiu ca daca visezi ca I-ti cade dintii fara sa curga sange vei auzi despre moartea unui prieten sau prieteni,iar cand visezi ca I-ti cade un dinte sau mai multi si I-ti curge sange vei auzi sau I-ti va muri o ruda apropiata si draga la care tiimult la ea.

  • Fiecare sa și facă propria observației și corelație cu ce se întâmplă cu el personal.
    Propria statistica.
    Pt fiecare are alta semnificație.
    Eu când visez dinti, sau carne cruda, urmează sa ma îmbolnăvesc într o zi – doua.

  • Si eu am visat ca mi am pierdut doi dinti. Poate moare sefa mea care nu se mai satura cu salariul ei gigant fata de cel al salariatilor de rand si prime peste prime. Ce ar fi sa i aud de nume? Daca se intampla asa inseamna ca e adevarat visul.

Adauga un comentariu