WoW!

Ce înseamnă DM pe Instagram și ce legătură are cu 5gang

Publicat: 22 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce înseamnă DM pe Instagram și ce legătură are cu 5gang
Știai că... rețeaua de socializare Instagram a fost lansată în anul 2010, iar acum este deținută de Facebook?

Online-ul se îmbogăţeşte anual cu alte şi alte reţele de socializare. Fiecare are publicul ei ţintă. Dacă pe LinkedIn îţi faci cont pentru job, pe Instagram intri ca să vezi postările vedetelor. Avantajul la Instagram, spre exemplu, este faptul că reţeaua permite o comunicare mult mai rapidă. Iniţial s-a crezut că nu se va bucura de succes în România. Cum însă vedetele au dat tonul, din ce în ce mai mult tineri şi-au creat cont. Acolo, ei socializează şi folosesc un limbaj mai mult argou. De aceea, în acest articol ne-am propus să vedem ce înseamnă DM pe Instagram.

Toate abrevierile şi acronimele folosite provin din limba engleză. Utilizarea lor presupune, printre altele, economie de timp la scris, dar şi apartenenţa către un grup care se exprimă diferit. Cu alte cuvinte, există predispoziţia, mai ales în rândul adolescenţilor, de a folosi acronime tocmai pentru a nu fi înţeleşi de adulţi, dar şi pentru a fi consideraţi cool sau de gașcă.

Ce înseamnă dm me

Expresia „dm me” este folosită cu precădere pe reţelele de socializare. Când cineva îţi spune „dm me”, practic, îţi cere să-l contactezi prin intermediul Instagramului, trimiţând un mesaj privat. Direct Message este un termen foarte popular pe reţeaua de socializarea amintită anterior. El face referire, în general, la conceptul prin care poţi intra în contact cu cineva prin intermediul oricărei platforme social media, prin trimiterea unui mesaj direct. Aşadar, data viitoare când cineva îţi scrie „dm me”, înseamnă că îţi cere să îi scrii în privat, ca să începeţi o conversaţie. Bineînţeles, doar acea persoană poate vizualiza mesajul. Iată, deci, ce înseamnă dm pe Instagram.

Ce înseamnă dm în engleză

Acronimul DM vine de la sintagma Direct Message. Implica trimiterea unui mesaj către persoana care ţi-a trezit interesul, spre exemplu. Cu alte cuvinte, înseamnă mesaj privat pe reţelele de socializare (Instagram, Twitter, Facebook). Dacă, spre exemplu, cea mai bună prietenă a ta a comentat la postarea unui influencer şi vrei să-i explici în particular că nu e ok ce a scris, îi poţi da reply, spunându-i doar atât: dm me.
DM, în engleză, poate însemna şi Direct Marketing, Duel Masters, Dungeon Master etc. Totul depinde de context.

Bugged ce înseamnă dm

Chiar şi pe forumul bugged, dm este explicat ca mai sus. Oamenii întreabă tot mai des ce înseamnă anumite cuvinte, pentru că ele sunt din ce în ce mai mult folosite. Acolo însă mai găsim o explicaţie a acronimului DM. Poate proveni şi de la Dead Match. Termenul face referire la situaţia când un player dintr-un joc video îi omoară pe alţii, fără un motiv anume.

Ce înseamnă dm din 5gang

5gang a fost iniţial un proiect de pe Youtube al unor tineri (Selly, Dia, Pain, Exploit şi Gami). El are la bază renumitul gen trap. DM din 5gang înseamnă, de fapt, o melodie. Este vorba despre un cântec lansat de tinerii din această trupă.

Adauga un comentariu