Prima pagină » WoW! » Ce înseamnă FOMO. De ce este așa folosit pe Social-Media

Ce înseamnă FOMO. De ce este așa folosit pe Social-Media

18 apr. 2024, 10:48,
în WoW!

Tinerii din ziua de astăzi se îndreaptă tot mai mult la folosirea acronimelor și prescurtărilor pe Instagram și TikTok. Astăzi vom afla ce înseamnă FOMO, una dintre cele mai folosite sintagme pe internet. Acronimul FOMO este folosit și pentru a descrie sindromul cu același nume, însă nu acesta este subiectul articolului de astăzi.

Ce înseamnă FOMO în română

Celebrul FOMO, sau „Fear Of Missing Out” (Frica de a Rata, de eșec), este acronimul folosit de tineri pentru a arăta că se simt vinovați că nu sunt la petrecerea prietenului lor cel mai bun sau la concertul unui artist preferat.

Când cineva folosește FOMO, de obicei, înseamnă că a experimentat ceva incredibil și vrea să ne asigure că am pierdut ceva senzațional. Ei bine, uneori, în loc să simțim FOMO, putem experimenta și JOMO (Joy Of Missing Out – Bucuria de a Rata, bucuria că am eșuat). Uneori, o seară liniștită acasă în loc de un party poate fi exact ceea ce avem nevoie.

De ce este acronimul atât de folosit pe Instagram

La pozele și postările de pe social-media, cele mai importante sunt hashtag-urile și comentariile. Când sunt folosite aceste acronime, aduc mai multe interacțiuni, cresc audiența, asta înseamnă că nu doar prietenii vor vedea postarea.

”Fear of Missing Out” (FOMO) poate fi folosit într-o mulțime de formate dar trebuie să fie ceva din trecut. Postarea poate să fie audio, video, poză sau text. Singura regulă este să fie pus la ceva ce s-a întâmplat deja și a fost senzațional. De asemenea, FOMO poate fi folosit și pe InstaStory de la o petrecere senzațională, cu multă lume pentru a le spune persoanelor că au ratat ceva fabulos și că data viitoare trebuie să participe numaidecât.

Acum că ai aflat ce înseamnă FOMO, trebuie să vorbim și despre opusul lui, JOMO. JOMO, ” Joy of Missing Out” sau pe română „Bucuria de a Rata” este o abordare pozitivă care pune accentul pe bucuria și satisfacția care pot veni din alegerea de a renunța la anumite evenimente sau activități, în favoarea relaxării sau a altor priorități personale. În timp ce FOMO implică anxietatea legată de teama de a rata experiențe, JOMO recunoaște valoarea de a lua decizii conștiente pentru a gestiona timpul și energia în mod adecvat, în favoarea personală. Pe lângă FOMO și JOMO, alte acronime foarte folosite în ultimul timp pe internet sunt: Crush, TBT, BRB și LOL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024