Diverse

Ce înseamnă LOL? Unul dintre cele mai utilizare abrevieri

Publicat: 11 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce înseamnă LOL Unul dintre cele mai utilizare abrevieri
Ce înseamnă lol?

În ziua de azi, în România, odată cu internetul au apărut și o sumedenie de cuvinte, abrevieri și expresii in special din limba engleză. O foarte mare contribuție la apariția prescurtarilor o are apariția mIRC-ul (un program de conversații, bunicul messengerului cum îl știm azi). Și SMS a avut contribuția să fiindcă era limitat la 160 de caractere. Pe timpul mIRC-ului, prescurtariile în engleză nu erau așa de răspândite ci o mare parte din prescurtări erau de la cuvinte românești. De exemplu cel mai folosit era ASL (ani, sex, locație). Dar ce înseamnă lol??

Ce înseamnă lol și când a apărut

LOL sau lol sunt inițialele din engleză a laugh(ing) out loud care înseamnă râs în hohote. Aceasta expresie a apărut în America pe Usenet, un site care a apărut odată cu internetul. Usenet era un fel de forum sau reddit din zilele noastre doar că era mult mai greu de folosit.

Ce înseamnă lol și derivatiile acestuia

În afară de LOL, pe internet au apărut și alte variante al acestuia cum ar fi lul, lolz care înseamnă acelaș lucru. Alte exemple:

  • Lulz – este folosit când cineva este victima unei farse pe internet (internet prank)
  • LOLOLOLOLOL, LOOOOOOOL – înseamnăacelaș lucru că lol, doar cărademaimult
  • Trolololol – ai căzut în capcană unui internet troll (farsor de pe internet)
  • Lel – un ras satiric
  • Rofl – razi de cazi pe jos
  • Lmao – criză de râs
  • lol – joc video (league of legends)

Abrevierele și impactul lor asupra tinerilor

Conform lui Silvio Laccetti, profesor la Stevens Institute of Technology, și a lui Scott Molski, autor al cărții “Artă pierdută a scrisului”, folosirea de către tineri a atât de multe abrevieri și acronime sunt foarte dăunătoare. Aceștia mai prezic că elevi care folosesc aceste abrevieri în mod regulat le scade considerabil și șansă de angajare. “Șeful nu a să spună LOL când o să citească un raport care conține o grămadă de acronime și abrevieri.”, au spus aceștia.

LOL în dex

În 24 martie 2011, lol pe lângă alte acronime, a fost adăugat în Oxford English Dictionary. În dicționar este precizat că lol a apărut prima dată în 1960 și însemna bătrână micuța (little old lady). Prima aparite a cuvântului lol care înseamnă ras în hohote a fost folosit de Wayne Pearson în 1980 pe usenet.

Adauga un comentariu