Prima pagină » WoW! » Ce înseamnă NGL. De ce este folosit pe rețelele sociale

Ce înseamnă NGL. De ce este folosit pe rețelele sociale

16 apr. 2024, 11:16,
BZI.ro, în WoW!

Ce înseamnă ngl? În ultimul timp tot mai mult se găsește pe internet această expresie. Acesta este o abreviere pentru trei termeni și a devenit un fel de cuvânt nou tot mai folosit de tineri pe rețelele sociale.

Ce înseamnă NGL în română

Abrevierea cuvintelor nu mai este un subiect nou. Primele abrevieri au apărut în anii 1917-1940 odată cu sintagmele OMG, FYi, TBH. În România, abrevierile din engleză, au început să apară odată cu răspândirea internetului.

NGL este prescurtarea cuvintelor din limba engleză ”Not Gonna Lie”. În traducerea directă ngl înseamnă ”nu te mint” sau ”pe bune”. În 99% din cazuri, abrevierea se folosește la finalul unei propoziții și vrei ca persoana cu care vorbești să te ia în serios și să nu creadă că glumești.

În mediul on-line cuvântul nu are doar sens de ”serios vorbesc” ci poate fi și derivat. Spre exemplu, de la ngl se poate deduce NGTL, ”not going to lie” care înseamnă ”nu intenționez să te mint. Alte prescurtări foarte folosite pe internet alături de NGL și NGTL sunt: TBH (To be honest – voi fi sincer), IDK (I don’t know – nu știu), LOL (Laugh out loud – râd cu voce tare), TIL (Today I learned – astăzi am învățat), FOMO (Fear of missing out – frica de eșesc), IRL (In real life – în viața reală), YOLO (You only live once – o viață avem).

De ce se folosește atât de mult acest argou pe rețelele sociale

Alături de cuvintele OMG, BRB și Crush, NGL este și el o abreviere destul de folosită în mediul on-line. Să zicem că cineva vă invită la o seară în oraș alături de alți prieteni buni însă din oarecare motive nu veți putea fi prezent. A doua zi cineva vă dă mesaj și vă spune ”A fost super, ngl” și opțional un ”păcat că nu ai venit și tu”. Dacă ar fi să căutăm mai mult și mai profund în sinonime, ngl ar putea însemna și ”pe bune” sau ”adevărat îți spun”.

NGL nu mai este doar un acronim sau o sintagmă. A devenit ușor-ușor un instrument de comunicare folosit tot mai mult pe Instagram, TikTok și Twitter. Persoanele publice obișnuiesc să folosească sintagma în descrierea postărilor pentru a atrage mai mult public și pentru a se apropia de fani și urmăritori. De asemenea și adolescenții obișnuiesc să folosească această sintagmă în comentarii la postările persoanelor pe care le urmăresc. Spre exemplu, ”Ngl, ultimele tale postări sunt super faine.”

Înțelegerea a ceea ce înseamnă ngl este un pas în față către înțelegerea comunicării în mediul virtual. În general, NGL nu este considerat un acronim nepoliticos, dar folosirea lui depinde foarte mult de context și de relația dintre oamenii care comunică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *