Stiri si curiozitati

Ce înseamnă „NPC”, un trend global început pe TikTok care le aduce unora și „30.000 de dolari pe oră”!

Publicat: 10 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Zecile de mii de creatori de conținut impresionează sau imită live tot felul de personaje din jocuri video sau filme pentru a face rapid bani. Ce înseamnă NPC și de unde a pornit acest trend afla în rândurile următoare.

Zeci de mii de creatori de conținut imită în videoclipuri live personaje din jocuri video. Unul dintre cele mai cunoscute personaje care fac acest lucru este PinkyDoll, o tânără din America ce câștigă după anumite estimări sume de 30.000 de dolari pe oră. Află ce înseamnă NPC și cum a reușit această tânără să se îmbogățească peste noapte.

Ce înseamnă NPC

NPC, la fel ca alte cuvinte prescurtate precum MILF sau OMG, vine din cultura „internaută„, în special a celei din America. NPC este un termen prescurtat de la „Non Playable Character”, și de fapt la origine se referă la acele personaje sau caractere din jocuri video pe care le vedem în lumea virtuală. Acestea sunt pre-setate să facă niște acțiuni și să aibă un anumit discurs, ținând cont de cum interacționăm cu ele, acesta va face una dintre câteva mișcări sau gesturi pe care a fost programat să le facă. Ele nu pot fi manipulate în niciun fel în timpul jocului ci doar răspund la câteva acțiuni prestabilite. Sunt un decor dinamic ce are rol de a le oferi jocurilor mai mult dinamism și „realism”.

Cât câștigă un NPC pe TikTok

De la jocurile video acest termen a ajuns pe TikTok în 2021 atunci când acest cuvânt a fost folosit pentru a descrie anumite „vedete” de pe TikTok care făceau anumite lucruri monotone și fără impact ci doar cu scopul de a atrage vizualizări. Acest termen a fost la început folosit drept defăimare dar apoi a devenit un trend, oamenii de pe TikTok prefăcându-se că fac parte din lumea jocurilor video și că sunt NPC.

Astfel de aici a pornit și PinkyDoll, așa cum mărturisește și Alexandru Negrea, consultant media:

”Practic, în funcție de donațiile pe care le primește și ce primește. Știi că pe TikTok primești tot felul de sticle, înghețată, trandafir, etc. În funcție de acestea, ea are presetat – cu ghilimele de rigoare – să spună un anumit cuvânt sau expresie, ca un fel de dedicație. Și se pare că oamenii oamenilor le place să vadă chestia asta. După cum se vede, primește foarte multe donații” a precizat Alexandru Negrea.

De asemenea acest trend a ajuns în România, mai mulți creatori de conținut făcând aceste gesturi repetitive pentru câteva emoticoane pe care le pot transforma în venituri:

”Audiența decide chestia asta și atâta timp cât sunt oameni care se uită, pe de o parte și asta decide interesul, sunt oameni care se uită, deci există un interes acolo pentru tipul ăsta de video, după care sunt oameni care donează. Deci există, în marketing îi zicem un fel de proces de achiziție, dacă vrei, pe zona asta. Atâta timp cât există o audiență și oameni care donează, cred că da, putem spune că avem un trend” a mai declarat Alexandru Negrea.

Ce înseamnă NPC? Acest trend global de pe TikTok arată că NPC reprezintă o tendință în creștere în mediul online.

Adauga un comentariu