Prima pagină » WoW! » Ce înseamnă POV. Explicația uneia dintre cele mai folosite sintagme pe internet

Ce înseamnă POV. Explicația uneia dintre cele mai folosite sintagme pe internet

16 apr. 2024, 13:03,
BZI.ro, în WoW!

În mediul online sunt din ce în ce mai folosite abrevierile, mai ales în rândul tinerilor. Astfel, pe zi ce trece, chiar și printre utilizatorii din țara noastră își fac loc noi prescurtări, majoritatea fiind provenite din limba engleză. O altă prescurtarea des folosită pe internet este „POV”. În acest articol vă prezentăm ce înseamnă pov.

Ce înseamna pov în limba română

În țara noastră abrevierile și prescurtările devin din ce în ce mai cunoscute și mai utilizate, în special în rândul celor tineri. Spre exemplu, prescurtarea ”POV” este din ce în ce mai folosită pe internet. Ce semnificație are aceasta.

Prescurtarea POV, folosită foarte des pe internet, este o abreviere care provine din limba engleză. Așadar, POV înseamnă „Point Of View”, iar în traducere liberă înseamnă „punct de vedere”. Mai precis, aceasta se poate folosi și drept „ipostază” sau „perspectivă”.

Alte sintagme foarte folosite

Pe internet circulă și alte prescurtări și sintagme care mai de care mai ochioase și sofisticate. Cele mai utilizate sintagme sunt: BRB, WDYM, OK, AFK, THX, IDK, LOL, AKA, LMA, LMAO, PLS, WB, NP.

Prescurtarea BRB înseamnă ”Be Right Back” și se traduce ca fiind ”revin imediat”. Prescurtarea WDYM înseamnă „What do you mean?”, în traducere „Ce vrei să spui?” iar OK înseamnă ”bine”. AFK – ”away from keyboard” și le spune celor de la celălalt capăt că pentru moment nu sunteți la tastură, ceea ce înseamnă că nu puteți comunica. THX vine din engleză și înseamnă ”thanks” adică ”mulțumesc”. Prescurtarea IDK – ”I don´t know” înseamnă ”nu știu”. Prescurtarea LOL, ”Laughing Out Loud” și în traducere liberă înseamnă ”râd în hohote”. AKA vine tot din engleză și înseamnă ”Also Known As” adică ”cunoscut ca”. Sintagma LMA înseamnă ”La mulți ani” și este una dintre foarte puținele prescurtări care provin din limba română. LMAO vine din engleză și înseamnă ”Laughing My Ass Off” iar în traducere ar însemna ”criză de râs”. PLS înseamnă ”please” adică ”te rog”. WB înseamnă în engleză ”Welcome back” iar în traducere ”bine ai revenit”. Prescurtarea NP înseamnă „No problem”, în traducere „Nicio problemă”. De asemenea și cuvântul crush este foarte folosit în mediul online.

Acum că știi ce înseamnă pov trebuie să afli și în ce contexte este indicat să nu fie folosit. POV nu este indicat să fie folosit într-o lucrare științifică sau în comunicarea formală, oficială. Această abreviere este indicată pentru conversații între prieteni sau în descrierile postărilor pe social media.

Comentarii
  • învățați numa’ tineretul bovin să se „inglizească” în loc să folosească corect limba autohtonă, că de, așa- i modern, pardon, „cool”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *