Prima pagină » WoW! » Diverse » Ce înseamnă subscribe? Conținut nou la un click distanță
Ce înseamnă subscribe? Conținut nou la un click distanță

Ce înseamnă subscribe? Conținut nou la un click distanță

27 ian. 2021, 16:04,
în WoW!

Mediul online este plin de informaţii. Pusă în diverse forme (text, foto, video), ca să avem acces la ea, nu de puţine ori dăm click pe butonul pe care scrie „subscribe”. Tu șţii ce înseamnă subscribe?

Termenul provine din limba engleză şi se traduce prin „abonare”. Spre exemplu, ai găsit un canal de Youtube de călătorii şi vrei să ştii când se vor posta următoarele filmuleţe. Cum procedezi? Simplu: dai click pe butonul „subscribe”. Acest lucru înseamnă că te-ai abonat la respectivul canal, iar data viitoare când se va posta un video, vei fi notificat.

Este util să te abonezi? Bineînţeles! Rolul opţiunii e să te ţină la curent cu tot ce e nou pe un site. Atenţie însă: nu te abona la o mulţime de canale de Youtube ori site-uri. În caz contrar, nu vei apuca să vizionezi ori să citeşti tot ce interesează. Cumulul de informaţii va fi aşa de mare, încât vei renunţa în scurt timp.

„Nu uita să dai subscribe canalului meu”

Aceasta este, cred, propoziţia preferată a unui vlogger. La începutul ori finalul unui video, îşi roagă fanii să se aboneze la canalul său. Bineînţeles, este un pic ciudat, deoarece majoritatea celor care urmăresc un anumit canal sau un anumit site, clar au dat click pe „subscribe”. Cel mai probabil, fac referire la persoanele care au nimerit pe canal din greşeală sau datorită unei sugestii. Nu uita că, pentru a te abona unui canal Youtube, ai nevoie de cont.

Scopul unui buton de abonare nu este doar să vezi conţinutul nou, ci să-l vezi cât mai repede posibil. Poţi viziona: premiere, un live, concurs, video cu dată de expirare şi nu numai. Cum s-ar spune, este echivalent pentru Up de la anunțuri.
Ai aflat, aşadar, ce înseamnă subscribe. Unsubscribe se referă, bineînţeles, la modalitatea de a te dezabona cu uşurinţă. Aceste butoane funcționează exact la fel și în cazul site-urilor care vor să te anunțe că s-au postat articole noi.

Câţi bani se câştigă din Youtube?

Dacă tot am adus în discuţie canalele de Youtube, care te roagă să te abonezi la conţinutul lor, trebuie să vorbim şi de motivul adevărat din spatele rugăminţii. Ca mai întotdeauna, e vorba de bani. Nu are nici pe departe legătură cu ceea ce spun unii vloggeri, şi anume că vor să te ajute cu diverse informaţii. În spatele intenţiei lor este dorinţa de a câştiga cât mai mulţi bani de pe urma materialelor postate pe internet.

Câţi bani se câştigă din Youtube? Nimeni nu spune cifra reală. Deşi sunt multe video-uri cu acest titlu, totul e doar clickbait şi misleading, pentru ca publicul să urmărească materialele. Cu cât le urmăresc mai mult, fără a instala extensii de blocare a publicităţii, cu atât vloggerii primesc mai mulţi bani. Potrivit unui articol postat pe Mediafax, un vlogger adună în jur de 2.230 lei lunar din peste 2,5 milioane de afişări.
Bineînţeles, un creator de conţinut câştigă nu doar bani, ci şi produse. Nu de puţine ori li se oferă produse spre testare, care mai apoi, evident, le rămân lor.

Mulți comentatori aprobă conținutul publicat. Iar restul lasă comentarii, cu diverse acronime, prin care își exprimă frustrarea, amuzamentul sau nedumerirea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
14 decembrie 2024
14 decembrie 2024