Actualitate

Ce măsuri au fost luate în cazul minorei și bătute și umilite

Publicat: 07 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce măsuri au fost luate în cazul minorei și bătute și umilite
Fata reținută după bătaia din Târgu Jiu ar putea fi arestată preventiv

Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj a anunțat ce măsuri au fost luate în cazul minorei și bătute și umilite de alte patru fete. Potrivit polișiștilor, părinții agresoarelor au fost sancționați cu câte 500 de lei fiecare, conform Legii nr.61/1991, pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, potrivit presei locale.

Aceeași sancțiune au primit-o și părinții băiatului care a filmat incidentul.

Ce măsuri au fost luate în cazul minorei și bătute și umilite

În cazul fetei bătute și umilite, polițiștii spun că s-a autosesizat și a deschis un dosar penal pentru lovire și alte violente.

„În cadrul cercetărilor, au fost identificate trei tinere cu vârste cuprinse cu vârste între 12 şi 14, din municipiul Târgu Jiu, care ar fi exercitat acte de violenţă asupra unei tinere de 13 ani, din municipiul Târgu Jiu. Două dintre cele trei tinere care ar fi exercitat acte de violenţă au fost aduse la sediul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu, fiind însoţite de către părinţi, în vederea audierii”, spun reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Gorj.

Supusă la umilințe greu de închipuit

Pe data de 5 septembrie, o fată de 13 ani din Târgu Jiu a fost bătută de alte patru fete, în timp ce un tânăr filmează.

În filmare, se vede cum după ce îi pun întrebări incomode și o forțează să repete după ele, tânăra este lovită puternic peste față. La un moment dat, este pusă să stea în genunchi, iar celelalte fete o trag de păr, o lovesc, folosind un limbaj ce nu poate fi reprodus. Cel care filmează își exprimă uluirea că fata nu plânge, în ciuda loviturilor primite. Întregul moment se petrece afară. A fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Dumitru Coarnă, uimit de gravitatea faptelor

Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), a vorbit astăzi despre cazul minorei bătute și umilite. Dumitru Coarnă s-a declarat șocat de imaginile văzute, spunând că a dat imaginile colegilor de la Târgu Jiu pentru a efectua cercetări.

„Am văzut imaginile. Nu credeam vreodată că se poate întâmpla așa ceva în România! Sunt șocat! Vorbim de copii care, în următorii ani, vor conduce această țară. Ori această atitudine nu inspiră încredere nimănui. Fete extrem de tinere, copile chiar, să lovească cu atâta degajare. E peste puterile mele de a înțelege! Am transmis filmarea colegilor de la Târgu Jiu. M-au asigurat că vor desfășura toate acțiunile pe care legea le permite pentru a soluționa acest caz”, a declarat Dumitru Coarnă.

Liderul sindicatului polițiștilor a precizat că pentru a nu mai apărea astfel de situații trebuie acționat pe mai multe fronturi.

„Sunt multe de făcut, începând de la educația din școli. Ar trebui un efort comun între familia și școală. Să introducem și alte două elemente: biserica și poliția. Cu alte cuvinte, lucrurile trebuie tratate într-un complex instituțional dacă vreți: familie – școală – poliție – biserică. Aceste instituții ar trebui să acționeze unitar”, a menționat Dumitru Coarnă.

Adauga un comentariu