Local

Ce măsuri au fost luate la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iaşi după ce 11 cadre medicale au fost infectate cu Covid-19

Publicat: 09 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce măsuri au fost luate la Spitalul Clinic Dr. C. I. Parhon Iaşi după ce 11 cadre medicale au fost infectate cu Covid-19
1

În urma identificării în urma testărilor efectuate în data de 04 şi 05.05. 2020 şi a identificării a unui număr de 11 cadre medicale şi a unui număr de 8 pacienți pozitivi pentru COVID-19  la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iaşi, vă informăm că au fost luate următoarele măsuri:

„- Începând cu data de 05.05.2020 au fost sistate internările în secţia de nefrologie.

– Au fost externaţi pacienţii la care testul RT-PCR noul coronavirus a fost negativ şi la care starea de sănătate a făcut posibilă externarea.

– Au fost transferaţi pentru internare la spitalul de boli infecţioase Sf Parascheva din Iaşi, toţi pacienţii cu teste pozitive.

– S-au efectuat operațiuni de curățenie şi dezinfecție în spaţiile secției de nefrologie, inclusiv dezinfecţie terminală de nivel înalt, prin atomizare, operaţiune efectuată cu firma autorizată pentru această operaţiune.

– Este în derulare un program de reinstruire a personalului în legătură cu purtarea şi dezechiparea echipamentului de protecţie.

– Se continuă triajul epidemiologic atât pentru personalul medical ce va intra în activitate cât şi pentru pacienţii care se prezintă pentru internare.

– Din fericire, putem preciza că nu au mai fost decelate cazuri noi de pacienţi sau cadre medicale pozitive pt noul coronavirus (SARS-CoV-2) în ultimele 48 de ore.

– Vom continua ancheta epidemiologica împreună cu DSP Iaşi pentru evaluarea măsurilor ce se impun în continuare şi identificarea tuturor contactilor cazurilor confirmate.

Menționăm că în urma ordinului MS nr 555 din 03.04.2020 Spitalul Clinic Dr CI Parhon este nominalizat pentru efectuarea tratamentului prin dializa în cazurilor confirmate pozitive pentru noul coronavirus (SARS-CoV-2) şi a cazului critic AŢI în program de dializă, în prezent continuând procedurile de dializă în cazul a 10 pacienți pozitivi atât din județul Iași cât şi alte județe internați în prezent în Iași.”, a transmis dr. Ionuţ Nistor, purtător de cuvânt Spitalul Clinic Dr. C. I. Parhon, Iaşi.

Adauga un comentariu